Şiir Severler Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Şiir Severler Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde Buluştu

Şiir Severler Serdivan Fikir Sanat Akademisi\'nde Buluştu

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi 8 hafta süren ilk dönem eğitimlerinin ardından dönem sonu etkinlikleri ile faaliyetlerine devam ediyor.

30.12.2013 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi 8 hafta süren ilk dönem eğitimlerinin ardından dönem sonu etkinlikleri ile faaliyetlerine devam ediyor.

Güz dönemi boyunca Şiir ve Poetika dersiyle atölye çalışmalarının yapıldığı Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nde dönem sonu gerçekleştirilen ilk etkinlik de şiir üzerine oldu. Cumartesi akşamı Serdivan Kültür Merkezi'nde gerçekleşen "Serdivan Şiir Matinesi" programına şiir severler yoğun ilgi gösterdiler. Şiir üzerine önemli çalışmalara imza atan usta isimler programa katılan sanatseverlerin kendilerine yönelttikleri sorulara da cevap verdiler.

Sohbet havasında gerçekleşen programda; Ercan yılmaz, Furkan çalışkan, Mustafa Akar, Emel Özkan ve Fatma Çolak gibi şiir alanında önemli çalışmalara imza atan şairler kendi şiirlerinin yanı sıra edebiyatımızın önde gelen şairlerinin de eserlerini sanatseverlerin beğenisine sundu.

Gecenin moderatörlüğünü yapan Ercan Yılmaz; Kuran-ı Kerim'in şairlere ilham kaynağı olduğunu ifade ederek; "Şiir hayatın her döneminde geçmişten geleceğe ışık tutan bir sanat dalı olmuştur. Burada şunu ifade etmek isterim ki; şiir üzerine eser veren yerli ve yabancı birçok şair Kuran-ı Kerim'den etkilenmiş ve onun feyziyle eserler vermiştir" ifadelerini kullandı.

Diğer şairlerin de görüşlerini belirttikleri programda Şair Mustafa Akar, şiirin güncel hayatla olan bağından söz ederek; "Şiir hayatın her noktasıyla bağlantılıdır. Siyasetle bile bağlantısı vardır. Şiirin siyasetle bağının en önemli örneği de Sayın Başbakan'dır. Bu ülkenin Başbakanının bir şiir okudu diye hapse atıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Gece ile ilgili Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "Serdivan Şiir Matinesi" programının dönem sonu çalışmalarının ilki olduğu ifade edilirken, ilerleyen günlerde düzenlenecek farklı etkinliklerle kültür çalışmalarının devam edeceği belirtildi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şiir Severler Serdivan Fikir Sanat Akademisi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement