Siirt'te 320 Askerin Yargılandığı Darbe Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 320 Askerin Yargılandığı Darbe Davasına Devam Edildi

SİİRT Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

25.07.2017 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. İfadesi alınan tutuklu sanıklardan Uzman Onbaşı Erdi Demir, toplananların bir an önce dağıtılmasını isteyen Yarbay İsmet Çehreli'nin, yoksa herkesin tutuklanacağı talimatını verdiğini söyledi.

Siirt Valiliği'nin, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işgal edilmesi girişimine ilişkin haklarında dava açılan 110'u tutuklu 320 askerin yargılamasına Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın bugün görülen 2'nci celsesinde 18 tutuklu sanığın daha ifadesi alındı. Tutuklu sanıklardan Erdi Demir 15 Temmuz gecesi Siirt Valiliği'ne geldikten sonra yaşananları anlatarak, "Yarbay İsmet Çehreli barikat kurulan araçlara vur emri verdi. İlkinde yapmadım. 2'nci emirle birlikte Yarbay İsmet Çehreli'nin söylediği her şey benim için emirdi. O akşam barikat konulan araçlara zırhlı araçla vurdum ve geçtim. Ama benim hala darbe ile ilgili bir bilgim yoktu. Sadece Valiliği koruma amaçlı yaptığımızı biliyordum. Valilik'te İsmet Yarbay telefon görüşmesi yapıyordu. "Halkı bir an evvel dağıtın, yoksa aşağıya inip herkesi tutuklayacağız" talimatı verdi. Ama kiminle konuştuğunu bilimiyorum" dedi.

Sanıklardan Uzman Onbaşı Ethem Kaplan ise 15 Temmuz gecesi Eruh'tan 140-160 arası unsurla Siirt'e göreve geldiklerini belirterek, "Bu unsurlarla yapacağımız operasyon için hazırlıklarımızı yaptık. Bize gelen emirler doğrusunda hareket etmemizi istediler. Valiliği korumaya gideceğimizi söylediler. Valiliğe vardığımızda halk vardı. Toplanan halk bizim oraya geldiğimizi görünce 'Asker kışlaya' sloganları atmaya başladı. Biz halen ne olup, bittiğini anlamıyoruz. Bize gelen emir sadece Siirt Valiliğini abluka altına alıp koruyacağımız bilgisiydi.

Açılan koridordan Valiliğe girdik ve orada su içtik. 15-20 dakika sonra Vali pencereye çıkarak, halkı selamladı. Bize gelen emirle tekrar araçlara binerek, kışlaya girdik. Kışlaya varınca bir şeyler oldugunu fark ettik. Bizim az ilerimizde Fatih Pınar Üsteğmen, İsmet Çehreli'ye 'Sen vatan hainisin. Sen kimden emir alıyorsun?' diye bağırarak bizim yanımıza geldi. Bundan sonra emirleri kendisinden alacağımızı söyledi. Biz onu alkışlarla karşıladık ve istirahate çekildik" dedi.

Duruşmaya yarın sabah devam edilmek üzere ara verildi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 320 Askerin Yargılandığı Darbe Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement