Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Etkinliği

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği Siirt Üniversitesi Birim Başkanı Bilal Eres, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklama AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun konuşması Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği Siirt'te Ak Parti Üniversite birimi tarafından 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği düzenlendi.

02.06.2016 00:31

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği

Siirt Üniversitesi Birim Başkanı Bilal Eres, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklama

AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu'nun konuşması

Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği

Siirt'te Ak Parti Üniversite birimi tarafından 'Necip Fazıl Kısakürek'i anma etkinliği düzenlendi.

Zeynep Hatun Kız Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlik, İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Siirt Üniversitesi Birim Başkanı Bilal Eres, günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı açıklamada, Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in hazır cevap verişine dikkat çekerek Üstad hakkında birkaç kıssa anlattı.

Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ise, okumanın gençler üzerindeki ehemmiyetine değinerek sözlerine şöyle devam etti;

"Yüce Allah Kitab-ı Keriminin ilk ayetini bizlere oku emriyle göndermiştir. Okumak, okumak, okumak… Aslında bizim görevimiz bu, bunu yapmamız gerekiyor. Okurken tabi bir şeyler öğreneceğiz, bunun için okuyoruz. Okuma kültürü artırıyor, okumak ufku genişletiyor. O yüzden biz gençlere okumayı tavsiye ediyoruz. Kitap okumayı, Kur-an okumayı tavsiye ediyoruz. İşte bugün andığımız Necip Fazılla gençliğe, gençlere çok önem veririz. "

Program, Üstad'ın kendi sesinden belgeseli izlenmesinin ardından Ayşegül Özdemir'in "Kaldırımlar" adlı şiiri dillendirmesi ve Üstadı anlatan "Üstatdan Anılar" adlı tiyatro oyunla sona erdi.

Etkinliğe, Pertililer, STK temsilcileri ve gençler katıldı

Siirt\'te \'Necip Fazıl Kısakürek\'i Anma Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'te 'Necip Fazıl Kısakürek'i Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement