Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Siirt'ten Kısa Kısa

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, engelli vatandaşların sosyal yaşama adapte olabilmesi için etkinlikler düzenliyor.

13.10.2017 17:17

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, engelli vatandaşların sosyal yaşama adapte olabilmesi için etkinlikler düzenliyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Siirt Belediyesi ve Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin önümüzdeki haftalarda ortaklaşa yapacağı projeler ile merkezde vatandaşlara engelsiz bir yaşam sürmelerini sağlamak için tiyatro, çini, dikiş nakış ve bağlama kurslar verilecek.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Engellerin, insanların zihinlerinde ördükleri duvarlar olduğu bilinciyle engelli vatandaşlarımızın bu duvarları yıkmasını sağlayacak projeler üretmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Siirt Belediyesi olarak bu vatandaşlarımızın dezavantajlarını avantaja çevirmek için projemizin ilk ayağı olarak Engelli Yaşam Merkezimize ziyaret gerçekleştirdik. Engellilerle şarkılar söyleyerek onları bir nebze de olsa mutlu etmeye çalıştık. Bu tür projelerimiz devam edecek. İleriki haftalarda Engelsiz Yaşam Merkezimizde tiyatro, dikiş nakış gibi kurslar açarak engellilerin yaşamına katkı sunmayı amaçlıyoruz."

Metruk binalar yıkılıyor

Siirt'te görüntü kirliliğine neden ve iş makinelerinin giremediği dar sokaklarda bulunan metruk yapılar, Siirt Belediyesi Destek Hizmetleri ekipleri tarafından balyozlar ile yıkılıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Doğan Mahallesi'nde bulunan bir metruk ev, ekiplerce balyoz ile yıkıldı.

Siirt Belediyesi Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın'ın talimatlarıyla kaderine terk edilmiş metruk yapıları tespit eden ekipler, bina sahipleri ile iletişime geçiyor.

Halkın huzur ve güvenliği yanında Siirt'in değişim ve gelişimi için çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen yetkililer, metruk binaların tespit edilmesi ardından gerekli işlemlerin tamamlanmasıyla zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak gerçekleştiriyor.

Siirt'te günlük 52 bin metreküp su arıtılıyor

Siirt Belediyesince 2011'de devreye alınan İçme Suyu Arıtma Tesisinde günlük 52 bin metreküp su arıtılıyor.

Bitlis'in Hizan kırsalındaki dereden gelen su, içme suyu arıtma tesisinde arıtılarak Siirtli vatandaşların daha temiz ve daha sağlıklı su tüketmesine olanak sağlıyor.

Arıtma tesisine gelen suyun 55 kilometre ötede bulunan Hizan kırsalında bulunan bir dereden geldiği, tesiste fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yapıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Tesisimize gelen suya öncelikle havalandırma yoluyla oksitleme ve ön klorlama yapıyoruz. Klorun amacı, bakterileri azaltmak ve mikroorganizması az bir su elde etmek. Türkiye'deki sayılı ozon birimlerinden biri tesisimizde mevcut. Tesiste günde 52 bin metreküp su arıtılarak merkez depolara gönderiliyor. Marketlerde satın aldığımız hazır su ve evlerde kullanılan arıtma cihazlarındaki sudan çok daha iyi ve sağlıklı bir suyu, Siirtli vatandaşlarımızın tüketimine sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siirt'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement