Silivri'deki 5.karpuz Festivali'nden Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Güncel

Silivri'deki 5.karpuz Festivali'nden Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Silivri\'deki 5.karpuz Festivali\'nden Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Silivri'deki 5.Karpuz Festivali'nden renkli görüntülere sahne olduİstanbul Silivri ilçesinde 5. Karpuz Festivali düzenlendi.

02.09.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silivri'deki 5.Karpuz Festivali'nden renkli görüntülere sahne oldu

İstanbul Silivri ilçesinde 5. Karpuz Festivali düzenlendi. İlçeye bağlı köy olan Kadıköy'de düzenen festivalde, "En Güzel Karpuz" ve "Karpuz Yeme" yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Terör olayları nedeniyle sahne ve konser programlarının iptal edildiği festivalde konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: 'Ülkemizde bu son dönemde hepimizin içini acıtan, karamsarlığa boğan olaylar yaşadık. Sonra her şerde bir hayır vardır diyerek bir hayra vesile olduğunu da gördük. Bu toprakların kiracısı değil, sahibi olduğumuzu bir kez daha ispat ettik"dedi.

Silivri'de, ilçenin yerel değerlerinin yaşatılmasını ve tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen tarım festivalleri devam ediyor. Terör olayları nedeniyle sahne ve konser programları iptal edilen festivalde, "En Güzel Karpuz" ve "Karpuz Yeme" yarışmaları yapıldı.

Kadıköy Meydanı'nda yapılan yarışmalara Silivri İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Hakan Karaaslan, CHP İstanbul 3. Bölgeden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Selçuk Biber, Rumeli Üniversitesi Rektörü Salih Aynural, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, DP Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Yardımcıları, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve oda başkanları ile Kadıköy Mahalle sakinleri katıldı. Festivale katılan tüm konuklara Kadıköy Karpuzu ikram edildi.

'KİMSE BİZİ ÇALIŞMAKTAN, ÜRETMEKTEN ALIKOYAMAZ'

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 'Ülkemizde bu son dönemde hepimizin içini acıtan, karamsarlığa boğan olaylar yaşadık. Sonra her şerde bir hayır vardır diyerek bir hayra vesile olduğunu da gördük. Bu toprakların kiracısı değil, sahibi olduğumuzu bir kez daha ispat ettik. Korumamız gereken genç bir cumhuriyetimiz var. İşte bu melanetten, bataklıktan kurtulmanın yolu bu topraklara sahip olmak ama öyle etrafını çit çevirerek, koruma tutarak değil. İşte bu toprakları üreterek korursak, o bataklığı kurutabiliriz" dedi.

Kadıköy Mahalle Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, festivalde Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'a mahalleye yaptığı çalışmalar ve üreticilere dönük destekleri için teşekkür ederek plaket takdim etti.

KARPUZ YEME YARIŞINDA KIYASIYA MÜCADELE

Festival kapsamında 10- 12 yaş arası çocuklar arasında karpuz yeme yarışması gerçekleştirildi. Yarışmada en çok karpuzu yemek için kıyasıya rekabete girişen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Mahalle sakinlerinin de yoğun ilgi gösterdiği yarışmaya katılan tüm çocuklara kitap seti ve kalem setleri hediye edildi.

12 ÜRETİCİEN İYİ KARPUZ İÇİN YARIŞTI

Yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu yıl yarışmaya katılan 12 üretici arasından En İyi Karpuz Üreticisi Adnan Ünlüer, ikincisi Ali Çağlayan ve üçüncüsü de Serhat Türe oldu.

Yarışmada dereceye giren üreticiler altınla ödüllendirildi.

Festival kapsamında, 2016 yatırım programı çerçevesinde hayata geçirilen Kadıköy Spor Sahası'nın açılışı da yapıldı.

Festival, toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'deki 5.karpuz Festivali'nden Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement