Silvan'daki Hain Saldırı - Son Dakika
Yerel

Silvan'daki Hain Saldırı

Eski Camii avlusunda toplanan bir grup, öğle namazının ardından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hain saldırıda şehit olan 13 şehit için gıyabi cenaze namazı kılarak, dua etti.

16.07.2011 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de, Diyarbakır'ın Silvan ilçesindeki hain saldırıda şehit olan 13 asker için gıyabi cenaze namazı kılındı, terör örgütü elebaşısının temsili maketi yakıldı

Eski Camii avlusunda toplanan bir grup, öğle namazının ardından Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hain saldırıda şehit olan 13 şehit için gıyabi cenaze namazı kılarak, dua etti.

Grup, cami avlusundan tekbirler eşliğinde çıkarak İlhan Koman Parkı'na yürüdü.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, Türkiye'nin, bu ülkeyi vatan bilen herkesin vatanı olduğunu söyledi.

Bölücülük ve hainlik yapanların yanlarına kar kalmayacağını ifade eden Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye'den (bir çakıl taşı alıyorum) diyen bu memlekete pasaportla girer. Biz bir çakıl taşımızı bile feda edemeyiz. Artık şu bilinmelidir ki, bu işin sorumluları sadece tetiği çeken hainler değildir. Bin yıllık kardeşliğin bağrına küresel aktörlerin sapladığı hançer canımızı yakmıştır. Bizler şehidinin haberini alan, bir gecede saçları beyazlayan annelerin acısına ortak olmak için buradayız. "

Basın açıklamasının ardından, bölücü başını temsil eden maket önce parktaki demire bağlanarak asıldı, ardından buradan indirilerek üzerine benzin dökülerek yakıldı.

Protesto sırasında gruptan birçok kadının göz yaşı döktüğü görüldü.

Bir süre daha slogan atan grup, olaysız dağıldı.

- EDİRNE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Silvan'daki Hain Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement