Şimşek: "İslam Aleminde Dayanışmanın, İş Birliğinin Ne Kadar Büyük Bir İhtiyaç Olduğu Ortada" - Son Dakika
Güncel

Şimşek: "İslam Aleminde Dayanışmanın, İş Birliğinin Ne Kadar Büyük Bir İhtiyaç Olduğu Ortada"

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Amerika'nın Kudüs ile ilgili son talihsiz kararı göz önüne alındığında aslında bölgede, özellikle de İslam aleminde dayanışmanın, iş birliğinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu ortadadır.

19.12.2017 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Amerika'nın Kudüs ile ilgili son talihsiz kararı göz önüne alındığında aslında bölgede, özellikle de İslam aleminde dayanışmanın, iş birliğinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu ortadadır." dedi.

Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi'nin ev sahipliğinde Katar'ın Milli Günü dolayısıyla Ankara JW Marriott Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı.

Törende konuşan Şimşek, Türkiye hükümeti adına dost ve kardeş ülke Katar'ın milli gününü kutladıklarını ifade ederek, "Kardeşliğimizin pekişeceği çerçevede, uzun, müreffeh daha nice bin yıllar diliyoruz." ifadesini kullandı.

Katar ile Türkiye'nin siyasi ilişkilerinin mükemmel düzeyde olduğuna dikkati çeken Şimşek, karşılıklı yatırımlar ve ticarette de çok güçlü bir ivme olduğunu belirtti.

Şimşek, önümüzdeki yıllarda Türkiye ve Katar arasında bu sağlam temeller üzerinde çok daha iyi bir gelecek inşa edileceğine inandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Karşılıklı ticaretimiz, yatırımlarımız çok daha büyük seviyelere ulaşacak. 2017 yılı büyük sınamalar, büyük zorlukların olduğu bir yıldı. Ama Katar ve Türkiye iş birliği yaparak hem Katar'a yönelik oyunu bozduk hem de bölge istikrarı, barışı, huzuru için birlikte çalıştığımız bir yıl oldu. Gerek ikili ilişkilerde gerekse bölgesel konularda Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Emirin sık sık diyalog içinde olduğunu, karşılıklı en üst düzeyde güçlü bir iradenin olduğunu söylememe gerek yok. Amerika'nın Kudüs ile ilgili son talihsiz kararı göz önüne alındığında aslında bölgede, özellikle de İslam aleminde dayanışmanın, iş birliğinin ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu ortadadır. Katar ve Türkiye bölgede huzur, barış ve refah için birlikte çalışmaya devam edecekler. Bizim birçok konuya bakış açımız üç aşağı beş yukarı benzer, güçlü bir istişare var. Ben inanıyorum ki bu bölgenin de insanlığın da hayrınadır."

Katar Milli Günü resepsiyonu

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi:

"(Katar'a uygulanan ambargo) Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir"

Katar'ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimlerinin 5 Haziran'da Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmeleriyle ilgili, "Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir." dedi.

Katar'ın bağımsızlığının 139'uncu yıl dönümü dolayısıyla Katar'ın Ankara Büyükelçisi Şafi ev sahipliğinde bir otelde resepsiyon düzenlendi.

Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı. Kurtlar Vadisi dizisiyle tanınan sanatçı Necati Şaşmaz da katılımcılar arasında yer aldı.

Şafi, resepsiyonda yaptığı konuşmada, bu yılın Katar açısından büyük meydan okumalar ve zorluklarla geçtiğini hatırlatarak, "İlerlememizi engellemek için önümüze engeller konuldu. Başarılarımızın önüne büyük setler koymaya çalıştılar ancak başarısız oldular. Bunların başında tabii ki ambargoyu koyan ülkeler geldi. Onlar hiç bir örf, adet ve komşuluk ilkelerine riayet etmeden bu tür eylemlere kalkıştılar." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye ve Katar ilişkileri hakkında ise Şafi, "Türkiye-Katar ilişkileri bu girişimlere karşı ortak durarak bir başarı kaydetmiştir." diyerek, Türkiye'ye desteği dolayısıyla teşekkür etti ve bu birlikteliğin daha da devam etmesi temennisinde bulundu.

Resepsiyon, konuşmaların ardından konuklara yemek ikramıyla devam etti.

Şimşek: "İslam Aleminde Dayanışmanın, İş Birliğinin Ne Kadar Büyük Bir İhtiyaç Olduğu Ortada"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şimşek: 'İslam Aleminde Dayanışmanın, İş Birliğinin Ne Kadar Büyük Bir İhtiyaç Olduğu Ortada' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement