Sındırgı'da Festival Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Festival Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde bu yıl 16.sı gerçekleştirilen Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri kapsamında 'Karpuz Yeme' yarışması yapıldı.

05.09.2014 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükler ve minikler kategorisinde yarışan yarışmacılar bir birleriyle kıyasıya yarıştı. Bu yıl ilk defa festivalin daha renkli ve daha eğlenceli geçmesi için programa dahil edilen yarışmada yarışmacılar hazır karpuzları yedi. 2 dakikalık süre sonunda 2,475 kg karpuz yiyen Yusuf Kılıç büyükler kategorisinde 1. ci oldu.

Kılıç'ı 2,175 kg karpuz yiyen Mustafa Doludağ ve 1,970 kg karpuz yiyen Hüseyin Komşu takip etti. Karpuz Yeme yarışması minikler kategorisinde İbrahim Can 940 gram karpuz yiyerek birinci oldu. Minikler kategorisinde 925 gram karpuz yiyen Furkan Karadeniz 2.ci, 872 gram karpuz yiyen Soner Erbaş ise 3.cü oldu. Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günlerinde bu yıl vatandaşlara ilkleri yaşatılarak çok eğlenceli bir şekilde devam ediyor. Yerli ve Yabancı halk oyunları gösterileri ve Yağlı Güreşlerle başlayan festival'de akşam Kortej Yürüyüşü ve tiyatro gösterileri ile 1. gün son buldu. Festivalin 2. gününde ise Trap Atışları, yerli ve yabancı konukların halk oyunları gösteri, karpuz yeme yarışmaları ve Sındırgı'lı Pop Star Hilal Sarı ve Şengül Bulut Arsever konserleriyle son buldu. Hilal Sarı konserinden sonra yarışmalarda dereceye girenlere Belediye Başkanı Ekrem Yavaş tarafından ödülleri verildi. Ödül töreninde konuşma yapan Başkan Yavaş;"Bu yıl 16.sını gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri dolu dolu geçiyor. Açılışı gününde gerçekleştirdiğimiz Yağlı Güreşler hem güreşseverler için hemde er meydanında mücadele eden güreşçilerimiz için çok güzel geçti. Güreşseverlerimiz yoğun bir katılım gösterdi. Balıkesir'in birçok ilçesinde güreş yapılıyor ama böyle bir saha görmedim. Belediye olarak güreş yapılacak sahanın bakımını en iyi şekilde yaptık. İnanın sahada yürürken insanın ayakları gömülüyordu. Güreşseverler, Güreşçiler memnun olarak ayrıldı. Vatandaşların bu memnuniyeti karşısında eksik olan tribünleri yaptıracağız. Bugün trap atışlarına katıldım. Hani hep avcılar iyi atar diye söylenir, bugün trap atışlarında şahit oldum gerçekten güzel atıyorlar ve attıklarını vuruyorlar. Avcı arkadaşlar benden 'Başkanım 10 yıl önce trap makinesini siz almıştınız ve kullanıyorduk ancak makine bozuldu bugün arızadan dolayı 2 saat beklemek zorunda kaldık. Onun için sizden yeni trap makinesi talep ediyoruz' dediler. Avcı kardeşlerimize yeni trap makinesi alacağız. Karpuz yeme yarışmasında çok renkli görüntüler ortaya çıktı. İlk defa gerçekleştirmemize rağmen vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdiler. Buda bizim ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Kısacası 16. Uluslararası Yağcıbedir Halı Kültür ve Sanat Günleri amacına uygun bir şekilde dolu dolu geçiyor" dedi. Belediye Başkanı Ekrem Yavaş'ın konuşmasından sonra sahneye Şengül Bulut Arsever çıktı. Arsever söylediği bir birinden güzel türkülerle Sındırgı halkını coşturdu. Başkan Yavaş Arsever'e konser sonunda çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Festival Tüm Hızıyla Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement