Sinop'ta "Engellilerde Ağız ve Diş Sağlığı" Konulu Konferans Verildi - Son Dakika
Yerel

Sinop'ta "Engellilerde Ağız ve Diş Sağlığı" Konulu Konferans Verildi

Sinop'ta 'Engellilerde Ağız ve Diş Sağlığı" konulu konferans verildi."

29.02.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop'ta 'Engellilerde Ağız ve Diş Sağlığı" konulu konferans verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nca (ASO), Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta katılımcılara, engellilerde ağız ve diş bakımı konusunda bilgiler verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Sinop Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Doktor Ahmet Gezer, engellilerde ağız ve diş sağlığını korumak, sorunlarıyla başa çıkabilmek için özel ilgi ve uzmanlığa ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Gezer, " Diş tedavisi için gelen hastalarda görebildiğimiz ağrı ve dişlere yapılacak işlem nedeniyle karşılaşılan huzursuz tavırlar engelli hastalarda da sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Bu nedenle diş hekiminin engelli bireylerin diş tedavileri konusunda deneyimli olması ve sıcakkanlı tavırlarıyla hastaya güven vermesi tedavi sürecini kolaylaştırıyor. Eğer engelli hasta bir çocuk ise mutlaka pedodonti uzmanının klinik muayenesinden geçmelidir ve pedagojik formasyona sahip pedodonti uzmanı eşliğinde tedaviye devam edilmelidir" diye konuştu.

- SİNOP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sinop'ta 'Engellilerde Ağız ve Diş Sağlığı' Konulu Konferans Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement