Sırbistan'da "Korkutucu Ama Zararsız" Sergi - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da "Korkutucu Ama Zararsız" Sergi

Ortaçağ'a ait çok sayıda işkence aletinin yer aldığı "Korkutucu Ama Zararsız" isimli sergi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Kalemegdan'da ziyarete açıldı.

16.04.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ortaçağ'a ait çok sayıda işkence aletinin yer aldığı "Korkutucu Ama Zararsız" isimli sergi, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki Kalemegdan'da ziyarete açıldı.

Ortaçağ Avrupası'nda kullanılan 60'tan fazla işkence aletinin yer aldığı sergiye, Belgradlılar yoğun ilgi gösterdi. Avrupa ülkelerinde büyük ilgi gören sergi, Belgradlılarla ilk kez buluştu.

Sergi sorumlusu Ana Rayliç, yaptığı açıklamada, sergide yer alan aletlerin dönemin devletleri ve kiliseleri tarafından izin verilen aletler olduğunu belirterek, bunların "adalet" adına kullanıldığını söyledi.

Almanya, İspanya, Fransa, İtalya ve Hollanda topraklarında kullanılan işkence aletlerinin, o dönemi anlamak açısında önemli kaynaklar olduğuna dikkati çeken Rayliç, döneme ait bazı işkence aletlerinin 20. yüzyıla dek kullanılmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ziyaretçilerin en fazla ilgi gösterdiği işkence aletlerinin başında, önünden açılıp kapanan, içi sivri metalle kaplı bir dolaba benzeyen "demir giyotin" geliyor. Dolabın içine konulan kişinin hayati organlarına zarar vermeyen bu işkence aleti, kişinin kan kaybından yavaşça ölmesine neden oluyor.

Sergilenen işkence aletleri arasında testere, kafa ezmek için kullanılan düzenekler, cadıların tartıldığı teraziler, prangalar ve boyunduruklar da yer alıyor.

Serginin, ekim ayına kadar açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da 'Korkutucu Ama Zararsız' Sergi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement