Sivas 13 Yaşındaki Burak, Devrilen Traktörün Altından 3 Saatte Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas 13 Yaşındaki Burak, Devrilen Traktörün Altından 3 Saatte Çıkarıldı

Sivas 13 Yaşındaki Burak, Devrilen Traktörün Altından 3 Saatte Çıkarıldı

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde buzağı aramaya gitmek için bindiği traktörün devrilmesi sonucu altında kalarak yaralanan 13 yaşındaki Burak Ayvali tedavi altında kaldı.

18.08.2015 11:16

Sivas'ın Altınyayla ilçesinde buzağı aramaya gitmek için bindiği traktörün devrilmesi sonucu altında kalarak yaralanan 13 yaşındaki Burak Ayvali tedavi altında kaldı. 3 saat traktör altında kalan çocuğu köylüler kurtardı.

Olay geçen hafta ilçeye bağlı Kızılhüyük köyünde yaşadı. Köy sakinlerinden 82 yaşındaki Mehmet Bölükbaşı, otlaması için yaylaya bıraktıkları buzağılarının eve gelmemesi üzerine komşuları Hamdi Ayvali'nin evine geldi. Ayvali'nin de buzağılarının gelmediğini gören Bölükbaşı, evin 13 yaşındaki çocuğu Burak Ayvali'yi yanına alarak traktörle arazide buzağıları aramaya çıktı. Camızderesi mevkiine geldiklerinde Bölükbaşı traktörü geri çevirmek istedi. Bu esnada kontrolden çıkan traktör devrildi. Sürücü Bölükbaşı yolun kenarına fırlarken Burak Ayvali ise devrilen traktörün altında kaldı. Ayakkabısını çıkartarak ayağını kurtaran Ayvali'nin sağ eli ise traktörün altında kaldı. Çocuğu tek başına traktör altından çıkaramayan sürücü Bölükbaşı, 2 kilometre mesafedeki köye giderek yardım istedi. Kazayı duyan köylüler çocuğu kurtarmak için seferber oldu. Kaza yerine gidenler, yaklaşık 3 saat traktörün altında kalan çocuğu iş makinesi yardımıyla kurtardı. Traktörün altından kurtarılan küçük Ayvali, önce Altınyayla Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahlesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Beyin kanaması şüphesiyle bir süre beyin cerrahisi servisinde kalan Ayvali, daha sonra ortopedi bölümüne yatırıldı. Kolunda kırık bulunan çocuk tedaviye alındı.

Evde televizyon izlediği sırada komşusunun evlerine gelip buzağıları aramaya götürdüğünü belirten Burak Ayvali, "Çok kötü bir araziye gittik. Oralara buzağı var mı diye baktık. Traktörü döndürürken vites boşa çıktı, aşağı doğru indik. Traktör komşumuzu fırlattı beni de altına aldı. Kolum traktörün altında kaldı. Kolum kilitlenmişti. Mehmet amca kurtardı. Ayaklarım da tekerin altında kalmıştı ayakkabımı çıkartarak kurtardım. Sadece sağ kolum traktörün en ağır yerinde kalmıştı. Komşumuz yardım çağırdı. Bütün köylüler geldi ve beni 3 saat sonra traktörün altından çıkardılar" dedi. Tedavisi süren Ayvali kendisini iyi hissettiğini ve ağrıları bulunmadığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas 13 Yaşındaki Burak, Devrilen Traktörün Altından 3 Saatte Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement