Sivas'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Sivas\'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı

Sivas'ta 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi kuru üzüm dağıtım programı kapsamında Necdet-Şükriye Selen İlkokulu'nda kuru üzüm dağıtıldı.

22.11.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi kuru üzüm dağıtım programı kapsamında Necdet-Şükriye Selen İlkokulu'nda kuru üzüm dağıtıldı.

Program kapsamında Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, İl Sağlık Müdürü Adil Kaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyit Yıldız ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Bülbül, sınıfı ziyaret ederek öğrencilerle birlikte kuru üzüm tüketiminin önemi ve sağlıklı beslenme konularını içeren video izledi.

Daha sonra okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan Altınsoy, geleceğin teminatı olan yeni nesillerin en iyi şekilde eğitim alabilmeleri ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için devletin bu tür çalışmaları hayata geçirdiğini söyledi.

Altınsoy, öğrencilere tavsiyelerde de bulunarak, "Devletimiz diyor ki, çocuklarımız sağlıklı büyüsün, sağlıklı beslensinler. Bakanlık olarak hem üreticiye destek olmak hem de sizlerin sağlıklı beslenmeniz için bu programları düzenliyoruz. Bu memleketi gelecekte yönetecek olan sizlersiniz. Onun için sizlerin sağlıklı beslenmeniz, iyi eğitim almanız lazım. Devlet, öğretmen gönderiyor, okul yapıyor, üzüm, süt dağıtıyor ki siz iyi beslenesiniz, iyi eğitim alasınız. Onun için biz buradayız. Bu sene haftada iki gün olmak üzere salı ve perşembe günleri sizlere üzüm verilecek. 2. dönem de süt dağıtacağız." ifadelerini kullandı.

Halk Sağlığı Müdürü Sağlam ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yıldız da öğrencilere sağlıklı beslenmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Konuşmaların ardından Altınsoy ve beraberindekiler öğrencilere kuru üzüm dağıttı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında 569 bin 700 adet kuru üzüm dağıtılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Öğrencilere Kuru Üzüm Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement