Siyasetçi Halk Tarafından Cezalandırılır - Son Dakika
Politika

Siyasetçi Halk Tarafından Cezalandırılır

Siyasetçi Halk Tarafından Cezalandırılır

Kocaoğlu, kentin yararına atmak istedikleri pek çok adımın, farklı yöntemlerle uzun süre havada bırakıldığını söyledi.

30.03.2013 15:35  Güncelleme: 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı onaylar için aylar ve yıllarca beklediklerini belirten Kocaoğlu, "Oysa siyaset kurumu herkese eşit davranmak zorundadır. Gücünü adil kullanmayan siyasetçi er geç, halk tarafından cezalandırılmaya mahkum olacaktır" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı, Anadolu Caddesi'nden Çanakkale yönüne doğru kesintisiz ulaşım sağlamak için 15 milyon 550 bin TL maliyetle yaptığı Ulukent Köpürülü Kavşağı törenle hizmete açıldı. Törene CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Oğuz Oyan, Mehmet Ali Susam, Erdal Aksünger, İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

FUZULİ'DEN ÖRNEK VERDİ

Kocaoğlu, 9 yıl boyunca gerçekleştirdikleri yatırımları yapmanın kolay olmadığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'ne 2 Mayıs'ta yapılan operasyon ve devamındaki dava sürecine dikkat çeken Kocaoğlu, ünlü Divan Edebiyatı Şairi Fuzuli'nin "Söylesem faydası yok, sussam gönlüm razı değil" sözlerinin yeraldığı şiirini hatırlatarak "Benim de söylesem faydası yok, sussam gönlüm razı olmuyor. Söylenecek o kadar çok şey var ki! Kent ve kent yararına atmak isteğimiz pek çok adım farklı yöntemlerle uzun süre havada kaldı" dedi.

BEKLEDİK, BEKLEDİK

Uzun süre havada kaldığını söylediği projeleri tek tek sayan Kocaoğlu, önce Yeni Fuar Alanı ihalesini örnek verdi. İhalenin onayı için 7.5 ay beklediklerini belirten Kocaoğlu "Kamu İhale Kurumu'nun yanlış kararı yüzünden Çamur Çürütme ve Kurutma Tesisi'nde 10 ay bekledik. Teleferik için beklediğimiz yıllar var. Tramvay projeleri için bekledik. Kentsel dönüşüm projleri için bekledik. İzmir'e yapılan teşvik adaletsizliğinin giderilmesi için bekledik. İzmir'in aktardığı vergi gelirlerinin adil geri dönüşümü için bekledik. Üzerimizdeki müfettiş baskısının bitmesi için bekledik. Planlama yetkimizin 'by pass' edilmemesi için bekledik. Katı Atık Bertaraf tesisi yeri konusunda samimi davranılmasını bekledik. Mezarlık yeri için arazi bulamazken Hazine arazileri için bırakın tahsisi, fahiş fiyatlar yerine makul rakamlar istenmesini bekledik. Bekliyoruz. Kentin en güzel yerlerinde AVM kurma heveslerinin artık bir son bulması için bekledik. Eşrefpaşa Hastanesi'ne yeniden sağlık taraması izninin verilmesi için bekledik" dedi.

SİYASETÇİYİ HALK CEZALANDIRIR

Siyaset kurumunun herkese eşit davranmak zorunda olduğunu belirten Kocaoğlu, politikacının gücünün adil olmasından geçtiğini söyledi. Kocaoğlu, "Gücünü adil kullanmayan siyasetçi er geç, halk tarafından cezalandırılmaya mahkum olacaktır. Tüm bu sıkıntılara rağmen 2004-2012 dönemde kente 5 milyar liralık yatırım yaptık. Bu rakamın içinde 21 ilçe başkanımızın yatırımları yoktur. Biz bunu yaparken İzmir'e yapılan kamu yatırımının toplam kamu yatırımları içindeki payı 2002'de yüzde 6 olmasına karşın, 2012'de yüzde 3.2'ye düştü. Bir başka araştırmaya göre İzmir'den merkezi bütçeye aktarılan her 3,5 TL'den sadece 1 TL geriye dönmektedir" dedi.

İDDİANAME UTANÇ DEĞİL İFTİHAR SERTİFİKASI

Kocaoğlu, direnmek, çalışmak, üretmek, başarmak ve dimdik ayakta kalmak zorunda olduklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Gücü İzmirlilerden aldıklarını belirten Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm baskılara karşın ayakta kaldıysa birbirine inanan, dayanan, tutuklu arkadaşlarımızn yokluğunda daha da çok çalışarak birbirine kenetlenen, hizmetlerin aksamaması için özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma, bizi en zor günümüzde destekleyen kötü gün dostu olarak vefa örneği veren İzmirlilere borçluyluz. İnanmadığım, güvenmediğim adamlarla hiç çalışmadım. Hiç kul hakkı yemedim. Kimsenin bir kuruşuna tenezzül etmedim. Beni ve çalışma arkadaşarımı temelsiz suçlayan iddianama bizim açımızdan utanç değil iftihar vesikasıdır. Utanç duyması gerekenler bize komplovari suçlamaları organize edenlerdir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Siyasetçi Halk Tarafından Cezalandırılır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement