Sizin Gözünüz Kimin Saçında? - Son Dakika
Güncel

Sizin Gözünüz Kimin Saçında?

Uluslararası Saç Cerrahisi Derneğı, yaptığı araştırmalardan elde ettiği ilginç sonuçları dünya kamuoyu ile paylaşıyor.

08.12.2011 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISHRS'nin saç dökülmesi üzerine yaptığı anketin çarpıcı sonuçlarına göre kadınlarda en çok Catherine Zeta Jones, erkeklerde ise en çok Patrick Dempsey saçı isteniyor.

Kadınların % 43,8'i Catherine Zeta Jones'un saçlarına sahip olmak istiyor. Bunu % 25,7 oranla Angelina Jolie, % 14,3 oranla Freida Pinto, % 9,5 oranla Nicole Kidman ve %6,7 oranla Monica Belluci takip ediyor.

Araştırmaya katılan erkeklerin % 71,5 gibi büyük bir oranının hayalinde ise Patrick Dempsey'in saçlarına sahip olmak var. Geriye kalan % 13,8 Enrique Iglesias, % 4,5 Michael Buble, % 3,8 Charlie Sheen ve % 6,4 ise Dev Patel saçlarına sahip olmak istiyor.

Bir diğer sonuca göre, kadınların %76'sı saç dökülmesinin sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyeceğini düşünürken, erkeklerde bu oran %50. Yani kadınlar saç dökülmesi konusunda erkeklerden daha endişeli.

ISHRS web sayfasında yer alan araştırmaya %69'u erkek %31'i kadın olmak üzere toplam 595 kişi katıldı. Sorulara cevap verenlerin %32'si 18–29 yaş aralığında, %23'ü ise 30 – 39 yaş aralığında. Cevap verenlerin % 77'den fazlasını 21–50 yaş aralığındaki kişiler oluşturuyor.

"Saçları kazıtmak fit ve uzun boylu erkeklere yakışıyor…"

Sonuçların şaşırtıcı olmadığını belirten Transmed Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, "Kel erkek seksidir, yakışıklıdır görüşü istisnai durumlar dışında geçerliliğini yitirmiş durumda. Dikkat ederseniz kel ve çekici olan erkeklerin fit bir vücuda ve uzun boya sahip olduğunu görürsünüz." sözleriyle bir dönem popüler hâle gelen saçları sıfıra kazıtmanın artık modasının geçtiğine dikkat çekiyor.

Transmed Medikal Direktörü Dr. Melike Külahçı, gelişen tekniklerle birlikte saç naklinde çok başarılı ve doğal görünümlü sonuçlar elde edildiğini söylüyor ve saç dökülmesi problemi yaşayanlara kalıcı çözüm sunan saç nakli seçeneğini değerlendirmelerini öneriyor.

Dr. Melike Külahçı Medikal Direktörlüğü'nde Transmed'de saç nakli, dünyayla aynı anda en güncel teknikler ile uygulanıyor. Transmed yüksek başarı yüzdesiyle, her yıl 47 ülkeden yabancı hasta çekiyor.

"Foliküler Ünite Ekstraksiyonu" adı verilen teknik, verici alanda iz bırakmadan tek tek kök toplama prensibine dayanır. Eski tekniklerin aksine minimal bir girişimdir. Teknik kök çıkarmada göreceli olarak yenidir ve mikro-cerrahi derecesinde küçük ölçülerde çalışılır. Sonucun doğal gözükmesi cerrahın artistik yetenegine ve uygulanan işlemin verimliliğine bağlıdır.

Transmed'de başarıyla uygulanan Saç Nakli hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve bir konsultasyon randevusu oluşturmak için http://www.transmed.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Sağlığınız için lütfen sadece profesyonel çalışan klinikleri tercih ediniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sizin Gözünüz Kimin Saçında? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement