Skoda Yeti Greenline 52-61 Bin TL'den Satışa Sunuldu! - Son Dakika
Otomobil

Skoda Yeti Greenline 52-61 Bin TL'den Satışa Sunuldu!

Skoda Yeti Greenline 52-61 Bin TL\'den Satışa Sunuldu!

Skoda, çevre dostu Greenline motor teknolojisine sahip ürün serisi içinden Türkiye pazarına ilk olarak SUV segmentindeki modeli Yeti’yi sunuyor. Greenline teknolojisine sahip 1.6 TDI motoru ile Yeti, çevreci özellikleriyle doğayı korurken, kullanıcısına da büyük tasarruf sağlıyor. Yeti Greenline 100 km’de ortalama 4.6 l yakıt tüketimi ve 119 g/km CO2 salınımıyla segmentinde en iyi değerlere sahip.

01.03.2012 13:00

Skoda'nın SUV segmentindeki modeli Yeti, doğa dostu çevreci Greenline teknolojisine sahip motoruyla şimdi Türkiye yollarında. Çevre dostu olmasının yanında büyük oranda yakıt tasarrufu da sağlayan Yeti Greenline, mükemmel sürüşe olanak veren özellikleri ile de öne çıkıyor. Yeti Greenline, 1,6 TDI 105 HP gücündeki Common Rail enjeksiyon sistemi ve dizel partikül filtresine sahip turbo dizel motoru ile de teknolojik üstünlüğünü ortaya koyuyor. Yeti dinamik yol ve hafif arazi koşulları için geliştirilen SUV araçları arasında sunduğu olağanüstü düşük tüketim ve emisyon değerleri ile övgüyü hak ederken, start-stop teknolojisi, fren enerjisi geri kazanım özelliği gibi donanımları ile geleceğin teknolojilerini de kullanıcılarına sunuyor.

YETI Greenline

Yeti, Greenline teknolojisine sahip motoru ile 100 kilometrede ortalama 4,6 litre yakıt tüketimi ile üstün yakıt tüketimi performansı sergilerken 119 g/km CO2 egzoz salınımı ile çevreci hassasiyetini de ortaya koyuyor. Çevresel etkileri minimuma indiren Skoda Yeti Greenline, sürüş konforundan ise taviz vermiyor. 100 km/s hıza 12.1 saniyede ulaşan Yeti Greenline, maksimum 176 km/s hızı ile dinamik sürüş keyfiyle dikkat çekiyor. Bu sınıftaki araçların sağlam ve yerden yüksek gövde yapısına karşın, Yeti Greenline, segmentinde ihtiyaç duyulan direksiyon hakimiyeti ve yol tutuşunu kusursuz bir şekilde sunuyor.

Bir dizel motordan çok daha fazlasını sunan ve geleceğin teknolojisi olarak tanımlanan Greenline teknolojisine sahip turbo şarjlı dört silindirli ve yüksek basınçlı direk püskürtme özelliğine sahip dizel motor, sahip olduğu dayanıklı partikül filtresi ile en yüksek kalitedeki sürüş keyfini sağlayan en önemli özellik olarak dikkat çekiyor.

Greenline teknolojisine sahip motorlar, düşük yakıt tüketimi vasıtasıyla çevreye zararlı atıkların azaltılması için farklı temel özelliklere de sahip. Öncelikle Start & Stop Sistemi, aracın gerekli durumlarda otomatik olarak motorun çalışmasını durdurarak (örnek olarak trafik ışıklarında bekleme halindeyken) yakıt tüketimini düşürüyor.

Fren enerjisi geri dönüşüm özelliği, dönme direnci düşük lastikler, aracın alt bölümünde yapılan aerodinamik değişikliklerle (yerden yükseklik 25 mm azaltılarak 155 mm'ye indirilmiştir.) ve bu iyileştirmelerin sonucunda oluşan 0,361'e indirilen düşük hava sürtünme katsayısı (cx) ile Yeti Greenline, sıradan dizel motora sahip bir SUV'dan daha fazla düşük tüketim ve emisyon değerleri sunuyor.

Skoda Yeti, kaliteli döşeme ve dekor tasarımının yanı sıra, yolculuk boyunca konfor ve pratiklik arayanları da etkileyen bir otomobil. Dokunmatik ekranlı, yüksek kaliteli içinde barındırdığı 6'lı CD değiştirici ve SD kart okuyucuya sahip Radyo Bolero ile Yeti, uzun yolculuklarda keyifli anlar yaşatıyor. Yeti Greenline'da yedek lastik yerine lastik bakım setinin bulunması, aracın ağırlığının da azalmasını sağlarken 416 litre olan bagaj hacmi, VarioFlex teknolojisi (Birbirinden bağımsız olarak katlanabilen veya çıkarılabilen parçalı 3 arka koltuk) sayesinde 1.760 litreye kadar çıkabiliyor. Ayrıca bagaj bölmesinin yan taraflarındaki saklama alanları ve kayar kancalar, yük sabitleme açısından büyük kolaylık sağlıyor.

Tüm üstün özelliklerinin yanı sıra Yeti Greenline, sahip olduğu Adaptif bi-xenon farlar ile konforlu ve güvenli bir sürüş ortamı hazırlıyor. Ayrıca donanım seviyelerine bağlı olarak standart olarak sunulan ESC, ABS, MSR, ASR ve EBV fren sistemleri, Hill Holder (Yokuş kalkış desteği) fonksiyonu, sürücü ve yolcu ön-yan-perde hava yastıkları güvenlik donanımları arasında yer alıyor. Araçlarını kişiselleştirmek isteyenler için renkli tavan seçeneği sunması Yeti Greenline'daki önemli tasarım detayları olarak dikkat çekiyor.

Fren Enerjisi Geri Kazanım Özelliği

Yeti Greenline'nın sahip olduğu Fren enerjisi geri kazanım özelliğinde, aracı yavaşlatmak amacıyla frene basıldığında fren disklerinde ortaya çıkan kinetik enerji, elektrik enerjisine dönüşüyor. Böylelikle araç içerisindeki elektrikli cihazların ihtiyacı olan enerji karşılanıyor ve artan enerji aküde biriktirilerek aracın alternatörü daha az çalışıyor. Bu sayede yakıt tasarrufu yapılırken 3/4 g/km CO2 salınımı azalıyor.

Start-Stop Sistemi

Eğer sürücü belirli bir süre boyunca arabayı durdurmuş ve vites konumunu boşa almışsa ayağını debriyajdan kaldırdığı an motor kendiliğinden çalışmayı durduruyor. Bu şekilde 100 km'de ortalama tüketimde 0,4 litreye kadar, şehiriçi kullanımda ise 0,9 litreye kadar yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Skoda Yeti Greenline 52-61 Bin TL'den Satışa Sunuldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement