Soçi'de Pussy Riot Grubuna Kırbaçlı Müdahale - Son Dakika
Dünya

Soçi'de Pussy Riot Grubuna Kırbaçlı Müdahale

Soçi\'de Pussy Riot Grubuna Kırbaçlı Müdahale

Rusya'nın muhalif punk-rock grubu Pussy Riot'un üyeleri, Kış Olimpiyatları'nın düzenlendiği Soçi'de güvenlik görevlileri tarafından kırbaçlandı.

20.02.2014 10:55  Güncelleme: 12:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyen Pussy Riot üyeleri, Soçi'de olimpiyatlarda güvenliği sağlamakla görevli ve resmi polis statüsünde olmayan Kazak güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaştı. Kazak güvenlik güçleri şarkı söyledikleri sırada grup üyelerine kırbaçlarla vurdu.

GRUP ÜYELERİNİN YÜZLERİ KAN İÇİNDE KALDI

Müdahale sonrası bazı grup üyelerinin yüzü kan içinde kalırken bazıları ise yere düştü.

ŞARKI SÖYLEMEYE DEVAM EDİNCE POLİS BİBER GAZIYLA MÜDAHALE ETTİ

Polis şarkı söylemeye devam etmeye çalışan üyelere daha sonra ise biber gazıyla müdahalede bulundu. Olay sonrası güvenlik güçleri herhangi bir grup üyesini ise gözaltına almadı fakat bir grup üyesinin elektro gitarına el koydu.

"PUTİN SANA VATANINI SEVMEYİ ÖĞRETECEĞİZ"

Grup üyelerinden Tolokonnikova ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kazak güvenlik güçleri Pussy Riot grubu üyelerine saldırdı. Kamçı ile bize vurdular ve 'Putin Sana Vatanını Sevmeyi Öğreteceğiz' şarkısını söylediğimiz sırada biber gazı sıktılar" şeklinde tweet attı.

Grup üyelerinden Maria Alekhina ve Nadezhda Tolokonnikova, Pazartesi günü hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınmış, bir gün sonra ise serbest bırakılmıştı. Gözaltına alınan ikili daha önce de bir kilisede Putin aleyhine şarkı söylemeleri sonrası hapis cezası almıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Soçi'de Pussy Riot Grubuna Kırbaçlı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement