Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

İzmir'de "taşerona karşı tek ses, tek yürek" yürüyüşü yapıldı.

21.05.2014 19:07

İzmir'de, Soma'daki maden faciasını protesto eden bir grup, "taşerona karşı tek ses, tek yürek" yürüyüşü yaptı.

Sendikaların çağrısıyla Basmane Meydanı'nda toplanan gruplar, Gazi Bulvarı üzerinden Konak Meydanı'na kadar yürüdü.

CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Mustafa Balbay ve DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun da katıldığı gruptakiler, ellerindeki ve sloganlar eşliğinde eski Sümerbank binası önüne geldi.

Burada basın açıklaması yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, "patronlar daha çok kazansın" diye iş güvenliğinden, işçiden tasarruf yapıldığını ileri sürdü.

Soma'daki maden faciasını unutturmayacaklarını ve hesap soracaklarını ifade eden Çerkezoğlu, taşeron çalışma sistemini eleştirdi. Çerkezoğlu, "Sadece madenlerde değil, tüm iş kollarında taşeron çalışma düzeni var. Taşeron çalışma kölelik demektir, ölüm demektir" diye konuştu.

Türk-İş 3. Bölge Başkanı Hüseyin Karakoç da işçilere "birlik olma" çağrısı yaptı.

-Suç duyurusunda bulundu

Kulağındaki rahatsızlık nedeniyle kürsüden konuşma yapamayan DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bugün hastaneye gittiğini ve tetkiklerde kulak zarının zarar gördüğünün belirlendiğini aktaran Beko, 15 Mayıs'ta sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarıyla basın açıklaması yaptıkları sırada güvenlik güçlerinin TOMA'dan hedef gözeterek kendisine basınçlı su sıktığını öne sürdü.

Beko, olayla ilgili İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya hakkında suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement