ABD Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk, serbest bırakıldı - Son Dakika
Güncel

ABD Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk, serbest bırakıldı

ABD'nin İstanbul Konsolosluğunda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk'ün ev hapsinin kaldırılmasına karar verildi.

25.06.2019 11:39  Güncelleme: 12:05

Ev hapsinde bulunan ABD Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk, serbest bırakıldı. Serbest bırakılan konsolosluk çalışanına yurt dışına çıkış yasağı konduğu belirtildi.

ABD Başkonsolosluğunda güvenlik görevlisi olarak görev yapan ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan ev hapsinde tutulan Nazmi Mete Cantürk, eşi Sevim Cantürk ve kızı Kevser İrem Cantürk'ün yargılanmasına başlandı.

MAHKEME, NAZMİ CANTÜRK'ÜN EV HAPSİNİ KALDIRDI

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmayı ABD İstanbul Başkonsolosu Jennifer L. Davis, ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier ve konsolosluk yetkilileri takip etti. Mahkeme, Nazmi Cantürk'ün ev hapsini kaldırıp, adli kontrol şartı yönünde karar verdi. Eşi Sevim Cantürk ile kızı Kevser İrem Cantürk'ün adli kontrol şartı kaldırıldı.

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYELİK" SUÇLAMASIYLA İDDİANAME HAZIRLANMIŞTI

ABD'nin İstanbul Konsolosluğunda güvenlik görevlisi olarak görev yapan Nazmi Mete Cantürk, eşi ve kızı hakkında savcılığın "silahlı terör örgütüne üyelik" suçlamasıyla iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede Cantürk'ün çok sayıda FETÖ mensubuyla iletişim halinde olduğu ve "elde edilen kanıtların, şüphelinin FETÖ talimatları doğrultusunda faaliyetlerde bulunduğuna işaret ettiği" dile getirilmişti.

Söz konusu suçlamaların Cantürk, eşi ve kızı tarafından reddedildiği de iddianamede yer almıştı.

ABD Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk, serbest bırakıldı

Son Dakika Güncel ABD Konsolosluğu çalışanı Nazmi Mete Cantürk, serbest bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • N.YILMAZ: ** ABD OLUNCA CEZA OLMAZ ANLAYIŞI TAMAMEN YERLEŞTİ..Bu müttefik çok fazla oldu . Böyle Dostluk bitsin YETER ARTIK.. ... 6 1 Yanıtla
  • Cabbar: Bir de chp yönetirse türkiyeyi o zaman görün siz,kendi memleketimizde rahat gezemiceğiz TR yi amerika,Avrupa birliği, pkkpyd yönetecek,aynı mısırdaki sisi gibi kılıçtaroğlu kukla başkan olacak,bir sonraki etap Türkiye üçe bölünecek, pkkkürtler, ABDİsrail ve ve ve CHPDinsizlerAleviler, Türk halkı azınlıkta ezilecek ve yok edilecek 0 3 Yanıtla
  • Asi: ABD allahina kurban 1 1 Yanıtla
  • Maraşlı: Kimse kullandığı insan dan. Vazgeçmez mesele basit bir güvenlikci meselesi değil 1 0 Yanıtla
  • KARAMSAR MÜŞTERİ: KARIŞIK KURU ŞUK BİR DUYGU KİMİN NAPTIĞI KİME HİZ MET ETTİYİ BELLİ DEYİL ADALET SİSTEMİ ADETA BOŞLUKTA DAVA LAR DESENİZ BİTMEK BİLMİYOR ALTI ÜSTÜ TAZMİNAT DAVASI 540 GÜN SÜRÜYOR HERŞEY İSPATLI AMA DAVA LAR HALA BİTMİYOR BUDA KANAYAN BİR YARA ADALET SİS TEMİMİZDE BANKALAR DESENİZ ACIMA SIZCA ÇALIŞIYOR KARA LİSTEYE GİRENİ BİRDE BDDK VURUYOR YA ADAMI ÇIKMAK İÇİN CAN ATIYOR KIREDİ GİRİŞ YAPILIYOR SİSTEM RET VERİYOR YA ADAMI KIREDİYİ VER EMEKLİ AYLIĞINDAN MAHSUP ET BUNUDA YANAŞMIYORBANKA 1 0 Yanıtla
  • Başkan : Ülkesini satan ihanet eden her kimse Allah bin belasını versin gebersin. 0 0 Yanıtla
  • gs li: sırayla herkes salınır artık 0 0 Yanıtla
  • Memo: Amerika ile baglantisi olan herkes serbest kalacak galiba ama kendisine tecavuz edeni olduren bir bayan asla cikamayacak benim ulkem ne guzelya darbecilere yandaslik yapan serbest garibanlar icerde 0 0 Yanıtla

Advertisement