Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde Görev Yapan Askerlere Seslendi - Son Dakika
Güncel

Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde Görev Yapan Askerlere Seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde görev yapan askerleri arayarak "Burası sizlere, bizlere emanettir. Dolayısıyla bizler de bu emanetimize sonuna kadar sahip çıkacağız" dedi.

01.01.2019 12:09  Güncelleme: 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Akar, Süleyman Şah Türbesi ile Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığında incelemelerde bulundu. Akar, ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla görüştü. Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde görev yapan askerleri arayarak "Sizleri kutluyorum. Emanetimize sahip çıkacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, türbenin önemine dikkati çekerek şunları söyledi:

"SÜLEYMAN ŞAH'TA YENİ DÖNEM BAŞLADI"

"Bu süreç içerisinde çok farklı bir dönemi Cerablus'ta, Afrin'de yaşadık ve Süleyman Şah'da sürekli olarak hep belli sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Fakat nakli kubur yapıldıktan sonra Süleyman Şah'ta yeni bir dönem başladı.

"BURASI SİZLERE, BİZLERE EMANETTİR"

Şu anda malum 120 dönüm kadar bir arazi içinde Süleyman Şah Türbesi ve çevresiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri, kendisinin tarihiyle özdeş hale gelmiş olan Süleyman Şah'ın inanıyorum ki bundan sonraki süreci çok daha farklı olacaktır, çok daha önemli olacaktır, çok daha önemli bir işaret fişeği olacaktır. Özellikle burası sizlere, bizlere emanettir. Dolayısıyla bizler de bu emanetimize sonuna kadar sahip çıkacağız.

Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde Görev Yapan Askerlere Seslendi

"AFRİN'DE BİR TARİH YAZDINIZ"

Sizler nasıl ki Cerablus'ta, Afrin'de bir tarih yazdınız, bundan sonraki süreçte de inşallah bu süreç aynı kararlılıkla devam edecektir. Birçokspekülasyonlar olmakta, sakın bu spekülasyonlara kulağınıza takmayın. Bizler inanıyoruz, inandığımız için üstünüz. Bundan hiçbir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

"SİZLERİ KUTLUYOR, TEBRİK EDİYORUM"

Sizlerin inancı, imanı inanıyorum ki birçok zaferi de arkasından getirecektir. Tebrik ediyorum. Birbirinizi inanıyorum ki Allah için seveceksiniz,seviyorsunuz ve sizler bir şehadete hep yürüdünüz, yürüyorsunuz. Bizler için zaten en önemli ödül de o. Bu ödüle inanarak çıktığınız bu yolda inanıyorum ki Rabbim zaferleri de bizlere lütfedecektir. Sizleri kutluyor, tebrik ediyorum."

AKAR, SINIR HATTINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İnceleme ve denetlemelerde bulunan Bakan Akar ve komutanlar, Süleyman Şah Türbesi'nde dua etti, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Türbe çevresindeki nöbet tutan askerlerle sohbet eden Akar şunları söyledi:

"2 BİN 398 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

Küçük çaplı operasyonlar hariç, çünkü günde binlerce operasyon yapıyor, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, fakat asıl taburlarla, tugaylarla yaptığımız operasyonlar var. Geçen sene yaptığımız toplam operasyon sayısı 147. Bu gerçekten büyük çaplı, yüzlerce Silahlı Kuvvetler mensubunun katılımıyla, hava kuvvetlerimizle, kara ateş destek vasıtalarıyla çok önemli faaliyetler yapıldı, 147 operasyonla. Bu operasyonlar sırasında yine büyük bir başarıyla 2 bin 398 terörist etkisiz hale getirildi.

"922 HEDEF VURULDU"

Gerçekten bu da bizler için büyük bir gurur kaynağı, başarı oldu. Hainler içimizden temizlendikçe güçlenen silahlı kuvvetlerimize eş olarak hava kuvvetlerimiz de büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneği göstermek suretiyle yaptıkları faaliyetlerde 922 hedefi, bunlar teröristlerin sığınak, barınak, mühimmat deposu, sözde karargahları, muhabere merkezleri, gizlendikleri inleri, mağaraları dahil, çok etkili bir şekilde hava kuvvetlerimiz tarafından büyük bir başarıyla vuruldu."

"DEAŞ MÜCADELESİNDE TSK VAZİFE ÜSTLENMİŞTİR"

DEAŞ mücadelesinde TSK bir görev, sorumluluk almış, vazife üstlenmiştir. Bunu da önümüzdeki günlerde etkili bir şekilde yerine getireceğiz."

Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi\'nde Görev Yapan Askerlere Seslendi

Son Dakika Güncel Erdoğan, Sülayman Şah Türbesi'nde Görev Yapan Askerlere Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement