Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı Brüksel'de resmi temaslarda bulundu - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı Brüksel'de resmi temaslarda bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı Brüksel\'de resmi temaslarda bulundu

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Brüksel'deki resmi temasları çerçevesinde AB yetkilileri ile bir araya geldi.

19.03.2022 15:30  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Brüksel'deki resmi temasları çerçevesinde AB yetkilileri ile bir araya geldi.

Kaymakcı, Twitter hesabından Brüksel'deki görüşmeleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

AB Dış İlişkiler Servisi Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası konularından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Charles Fries ile görüştüğünü duyuran Kaymakcı, "Böylesine kritik bir dönemde savunma ve güvenlik alanında Türkiye-AB ile NATO-AB iş birliğinin önemini ele aldık." ifadesini kullandı.

Kaymakcı ayrıca Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi Başkanı Maria Arena ile faydalı bir görüşme yaptığını belirterek, "Katılım perspektifi ve sürecinin demokrasi, özgürlükler ve temel haklar açısından önemini vurguladım." değerlendirmesinde bulundu.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in Başdanışmanı Simon Mordue ile de bir araya geldiğini ifade eden Kaymakcı, Avrupa'nın güvenliği ve savunması, enerji güvenliği ve katılım yolunda Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl ilerletileceği üzerine samimi istişarelerde bulunduğunu bildirdi.

AB Başkanı Kaymakcı, 16 Mart'ta AB Komisyonunun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile bir araya gelmişti.

17 Mart'ta 3 yıl aradan sonra ilk kez düzenlenen Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Toplantısına katılan Kaymakcı, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor ile de görüşmüştü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Kaymakcı Brüksel'de resmi temaslarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement