PENDİK'TE MASKE VE SİGARA DENETİMİ YAPILDI - Son Dakika
Güncel

PENDİK'TE MASKE VE SİGARA DENETİMİ YAPILDI

PENDİK\'TE MASKE VE SİGARA DENETİMİ YAPILDI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK / İstanbul DHAPendik'te Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluk yaşanan araç trafiğine kapalı caddelerde maske ve sigara denetimi yapıldı.

12.11.2020 18:04  Güncelleme: 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul DHA

Pendik'te Koronavirüs tedbirleri kapsamında yoğunluk yaşanan araç trafiğine kapalı caddelerde maske ve sigara denetimi yapıldı. Vatandaşların çoğunluğu kurallara uyarken maske takmayanlara ceza kesildi. Ayrıca saat 16.00'dan sonra dışarıda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara cezai işlem uygulandı.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artışın ardından alınan tedbirler kapsamında Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yoğunluğun yaşandığı alanlar ile trafiğe kapalı caddelerde maske ve sigara denetimi yaptı. Vatandaşların büyük bir çoğunluğu kurallara uyarken, kimilerinin yasaklanmış alanlarda sigara içtiği ve maske takmadığı görüldü. Ekipler, kurallara uymayan vatandaşları tek tek durdurarak cezai işlem uyguladı. Sigara içtiği için ceza kesilen vatandaşların büyük bir kısmı yasaklamadan haberinin olmadığını söyledi. Öte yandan, saat 16.00'dan sonra dışarıda bulunan 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ceza kesildi.

"KORONAVİRÜS YÜZÜNDEN SİGARAYI BIRAKTIK"

Caddede bulunan bir vatandaş, "Bu Koronavirüs yüzünden sigarayı bıraktık. Çok güzel oldu, sağlık bakımından faydaları var. Kurallara uyuyorum. Ben 2-3 ay evden çıkmadım. Aslında çok basit kurallar. Kurallara uyduğunuz zaman o kadar zor değil. İnsanlarımız çok cahil. Kurallara uyduğunuz zaman hiç kimseye bir şey olmaz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PENDİK'TE MASKE VE SİGARA DENETİMİ YAPILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement