Teslim olan kadın terörist örgütteki tecavüz ve taciz olaylarını anlattı: Orada erkek, kadın fark etmiyordu - Son Dakika
Güncel

Teslim olan kadın terörist örgütteki tecavüz ve taciz olaylarını anlattı: Orada erkek, kadın fark etmiyordu

Şırnak'ta bölücü terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kadın terörist, örgütün kamplarında yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını anlattı. Kadın terörist ifadesinde, "Orada kadın-erkek fark etmiyordu. Erkeklere de aynı şeyleri yapıyorlar. Bu iğrenç bir durum. Bunu sakın unutmasınlar, erkek-kadın onlar için fark etmiyor" dedi.

26.11.2020 11:06  Güncelleme: 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre emniyet birimlerinin çalışmaları sonucunda ikna edilen kadın terörist, 20 Kasım'da Şırnak'taki sınır kapısına gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Terör örgütüne 2008'de katıldığı, 2008-2016 yılları arasında Irak'ın kuzeyinde, 2016-2020 yılları arasında Suriye'de PKK/KCK/PYD/YPJ adına faaliyette bulunduğu belirlenen ve bulduğu ilk fırsatta terör örgütünden kaçan E.C'nin itirafları PKK'nın gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koydu.

KADIN VE ERKEKLERE TECEVÜZ EDİLDİĞİNE ŞAHİT OLDU

Kamplarda kaldığı dönemde erkek teröristlerin kadın ve erkeklere tecavüz ettiğine şahit olduğunu anlatan E.C, örgütün acımasız ve kirli yüzüne ilişkin, "Beni ilk götürdükleri yer Van'daki HDP binasıydı. Daha önce oraya hiç gitmemiştim. Orada iki kadın biraz konuştuktan sonra beni başka bir adamın yanına götürerek teslim ettiler." dedi.

"BİZ ÇOK ÖZGÜRÜZ, SEN DE ÖZGÜR OLURSUN"

Aile baskısı nedeniyle evden dışarı çıkamayan biri olduğu için örgütün özgürlük vaatlerine kandığını belirten E.C, "Gitmek istemiyordum, zorla götürdüler, kandırdılar. Birçok vaatte bulundular. 'Biz çok özgürüz, sen de özgür olursun. Biz evimizden çıkıyoruz, sen de çıkarsın.' dediler. Ben evden çıkamadığım için onlara inandım. Ne olduğunu bilmiyordum" ifadelerini kullandı.

"DÖVMEDİKLERİNİ SÖYLÜYORLARDI AMA ÇIĞLIKLARINI DUYUYORDUK"

Kampa gittikten sonra örgütün gerçek yüzünü öğrenmeye başladığını, çok kötü şeylerle karşılaştığını kaydeden E.C, "Gittiğimiz yerlerde bir iki ay yürüdük. Orada iki üç erkek, iki kadın vardı. O süre zarfında insana bir şey yapmıyorlar, güven veriyorlar ama kampa gittikten sonra bir sürü şeyle karşılaşıyorsun. Oraya gittiğimde 'eğitim alacaksın' dediler ama orada çok kötü şeyler yaşadım. Benim yaşadıklarımı yaşayan bir sürü kadın arkadaşlar var. Onları gördüğümde biri tutuklanmıştı. Sürekli ağlıyordu, dövüyorlardı. Onlar dövmediklerini söylüyorlardı ama seslerini, çığlıklarını duyuyorduk. O sesleri duyduğumda çok kötü oluyordum. Babam aklıma geliyordu. Evdeyken babamın beni dövdüğünü hatırlıyordum" dedi.

"ERKEKLERE DE AYNI ŞEYLERİ YAPIYORLAR"

Kaçmak isterken yakalanan bir kadın teröristin tecavüze uğradığını belirten E.C, tecavüz eden sözde takım komutanının olaydan sonra rahatça dolaştığını anlattı ve "İki gün ormanda buna maruz kalan kadın geri geldiğinde olanları bize anlattı. Odada bir süre tek kaldı. Sürekli bağırıyor, küfür ediyor, ölmek istediğini söylüyordu. Ben bunları kimsenin yaşamasını istemiyorum. Takım komutanının tecavüz ettiğini söylemesine rağmen 'o böyle bir şey yapmaz' dediler. O adam serbest dolaşıyordu. Birçok olaya şahit oldum. Bunlar sadece kadın değildi, erkekler de vardı. Orada kadın-erkek fark etmiyordu. Erkeklere de aynı şeyleri yapıyorlar. Bu iğrenç bir durum. Bunu sakın unutmasınlar, erkek-kadın onlar için fark etmiyor" dedi.

"15 YAŞINDAKİ KIZ BİLE TECAVÜZE UĞRUYORDU"

Kendisine de tecavüz girişiminde bulunulduğunu anlatan E.C., "Bağırdım, çağırdım, sesimi duyup gelenler oldu. Ben şanslıydım. Benim gibi şanslı olmayanlar da olabilir çünkü tecavüze uğrayan bir sürü kişi oldu. Anlattığımda inanmadılar, 'Öyle bir şey asla yapmaz, sen yalan söylüyorsun.' dediler. Ailem hakkında bir sürü şey söylediler. 'Sen kültür almamışsın, biz senin gibilere böyle yapıyoruz, kendimizi tatmin ediyoruz.' diyorlardı. 15 yaşındaki kız bile tecavüze uğruyordu" şeklinde konuştu.

"KENDİNİZİ KURTARIN AİLENİZİN YANINA DÖNÜN"

Bir fırsatını bulunca terör örgütünden kaçarak teslim olduğunu söyleyen E.C, "Bana çok iyi davrandılar. Gerçekten geldiğim için çok mutlu oldum. Herkesin buraya gelmesini istiyorum. Korkmasınlar, gelsinler, korkulacak hiçbir şey yok. Örgütteyken 'Sınıra gidersen öldürürler' diyorlar. Öyle bir şey yok. Biz geldik, bizi öldürmediler. Kendinizi kurtarın, ailenizin yanına dönün. Devlet nasıl affederse aileler de affeder" diye konuştu.

Teslim olan kadın terörist örgütteki tecavüz ve taciz olaylarını anlattı: Orada erkek, kadın fark etmiyordu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teslim olan kadın terörist örgütteki tecavüz ve taciz olaylarını anlattı: Orada erkek, kadın fark etmiyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • hamili: hiç tanımadığın 20 yasında ki askere kurşun sıkmayı biliyorsun ama elinde silah varken kendi tecavuzcune sıkamıyorsun öyle mi? inanmayın bu yalanlarına 36 6 Yanıtla
  • Ali : Devletin şevkatli kollarına sığının. 35 5 Yanıtla
  • şaban GÜNDOĞAN: Siyonist Yahudilerin kurduğu örgüt ten başka birşey beklenemezdi. 36 4 Yanıtla
  • BU ÇOK YENİ : HABER DEĞİLKİ , YILLARDIR BUNLARI KULLANIYORLAR HATTA ONLARIN ALTINDAN KALKIP ASKERİMİZE KURŞUN SIKIYORLARDI ŞİMDİMİ AKILLARI BAŞLARINA GELMİŞ VERİN BANA BEN BÜLBÜL GİBİ ÖTTÜREYİM BU HAİNLARİ ŞİMDİ BİZDEN YANA OLMUŞ KÜLLİYEN YALAN 3 0 Yanıtla
  • meraci83: Eeee! Ne hayallerle gidip katıldılar o aşağılık domuzların safına. Ne çirkinlikler yaşayıp ne büyük kayıplara maruz kaldılar.Nihayetinde gerçeği kavramışlar sa yine de kardadırlar. Kaybettiklerini geri alamayacaklar ama insan olduğunu hatırlarlar sa kazançtır kendileri için. 0 0 Yanıtla
  • 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti
    11:15 90 Yaşındaki Emekli Cerrah Erdoğan Sönmez Hayatını Kaybetti

    Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 90 yaşındaki emekli cerrah Erdoğan Sönmez, kuruttuğu yaprakları sanata dönüştürerek tanınmıştı. Sönmez'in cenazesi Kocacamide kılınan namazın ardından Börülceköy mezarlığında defnedildi. Meslektaşları ve sevenleri cenaze törenine katıldı.

  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek
    11:14 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Karpuz Tohumu Desteği Verecek

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması ve üreticilerin verimli, pazar değeri yüksek alternatif ürünlere yönlendirilmesi amacıyla 'Alternatif Ürün Yetiştiriciliğini Destekleme Projesi'ni hayata geçiriyor. Proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği verilecek ve başvurular alınmaya başlandı. Bu desteklerle Kandıra karpuzunun üretiminde artış sağlanması ve atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması hedefleniyor.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan Adayı Mustafa Yaman, Beşiktaş Mahallesi'nde Vatandaşlarla Buluştu

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Mustafa Yaman, Mihalgazi Camisi'nde teravih namazını kıldıktan sonra Beşiktaş Mahallesi'ne geçerek vatandaşlarla bir araya geldi. Yaman, vatandaşların sorunlarını dinleyerek kente ilişkin projelerini anlattı. Mahalleliler ise ziyaretten memnuniyetlerini dile getirdi. Yaman, Bilecik'i vatandaşlarla birlikte yönetmek ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için aday olduğunu belirtti.

  • Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi
    11:14 Embryo Grubu, İzmir Avrupa Caz Festivali'nde konser verdi

    Embryo grubu, 31. İzmir Avrupa Caz Festivali kapsamında İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen konserde cazseverlerle buluştu. Grup, 55 yıllık geçmişlerinden süzülüp gelen, doğaçlamalarla renklenen bir konser sundu. Festival, yarın Ondrej Krajnak konseriyle sona erecek.

  • AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı
    11:14 AK Parti Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, iftar programına katıldı

    AK Parti'nin Bilecik Belediye Başkan adayı Yaman, Anadolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Programda Yaman, Bilecik için planladığı projeleri anlattı ve şehri daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti. Etkinliğe AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, İl Başkanı Serkan Yıldırım, Merkez İlçe Başkanı Servet Yılmaz, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile partililer de katıldı.

  • Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor
    11:14 Sakarya, Türkiye'nin Otomotiv İhracatında Başı Çekiyor

    Sakarya, yılın ilk iki ayında 943 milyon 556 bin dolarlık ihracat gerçekleştirerek Türkiye'nin otomotiv ihracatında öncü illerden biri oldu. Sakarya, otomotiv sektörünün yanı sıra demir ve demir dışı metaller, kimyevi maddeler ve mamulleri, fındık ve mamulleri, çelik gibi sektörlerle de ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir, Ankara ve Gaziantep'in ardından Türkiye'nin en çok ihracat yapan 7. ili olarak sıralanıyor. Sakarya, geçen yılın aynı dönemine göre ihracatını yüzde 9,2 artırarak 118 ülke ve 9 serbest bölgeye ürün gönderdi. Özellikle otomotiv alanında yüzde 86,8'lik bir paya sahip olan Sakarya, iki ayda 819 milyon 720 bin dolarlık taşıt ihracatı gerçekleştirerek geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Sakarya'nın en fazla ihracat yaptığı ülkeler ise Birleşik Krallık, Fransa, İtalya, Polonya ve Almanya oldu.

  • Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı
    11:13 Türk Çelik Sektörünün İhracatı Yüzde 15,8 Arttı

    Türk çelik sektörünün yılın ilk iki ayında yaptığı ihracat, 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 15,8 artarak 2 milyar 503 milyon 142 bin dolara yükseldi. İstanbul, 1 milyar 199 milyon dolarlık ihracatla ilk sırada yer aldı. Romanya, İtalya ve Almanya en fazla ihracat yapılan ülkeler oldu.

  • HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu
    11:12 HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu Bitlis'te konuştu

    HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçim çalışmaları çerçevesinde Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaptığı konuşmada, "Biz savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz" dedi.

  • Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı
    11:11 Antalya'da Kentsel Dönüşüm Projesi Tamamlandı

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in Kepez ve Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına kazandırdığı kapalı pazar yeri ile park alanı projeleri hizmete açılıyor.


Advertisement