Giresun şehidinin oğlu babasına böyle veda etti! Yürek yakan anlar - Son Dakika
Güncel

Giresun şehidinin oğlu babasına böyle veda etti! Yürek yakan anlar

Giresun'daki sel felaketinde, şehit olan Uzman Çavuş Burak Tok için düzenlenen cenaze töreninde şehit oğlu Miraç Tok, babasının tabutu parmağıyla göstermesi yürekleri yaktı.

24.08.2020 18:59  Güncelleme: 23:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da iki gün önce meydana gelen selde, bulunduğu aracın menfeze düşmesi sonucu şehit olan Tirebolu Jandarma Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Burak Tok için düzenlenen törende oğlunun vedası yürekleri yaktı. Şehit oğlu, babasının tabutunun askerler tarafından taşınması sırasında parmağıyla babasının tabutunu göstermesi duygusal anlar yaşattı.

Giresun'daki sel felaketinde, Tirebolu- Doğankent yolunda menfezin çöktüğü bölgede, cansız bedeni bulunan şehit Uzman Çavuş Burak Tok (28) için Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Giresun Valisi Enver Ünlü, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, şehidin hamile eşi Hacer ve 3 yaşındaki oğlu Miraç Tok, şehit annesi Sema Tok ile şehit yakınları askeri erkan, kent protokolü katıldı. Şehit oğlu Miraç Tok, babasının tabutunun cenaze aracından indirilip askeler tarafından omuzda taşınması sırasında kucağında bulunduğu kadın askere parmağıyla babasının tabutunu gösterdi.

TAYİNİ 1 AY ÖNCE ÇIKMIŞ

Giresun'a 1 ay önce tayininin çıktığı belirtilen Şehit Burak Tok için burada Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Şehidin cenazesi, törenin ardından memleketi Gümüşhane'nin Köse ilçesine götürülmek üzere askeri helikoptere nakledildi.

NE OLMUŞTU?

Doğankent ilçesinde 22 Ağustos'ta meydana gelen sel dolayısıyla arama kurtarma faaliyetine katılmak için bölgeye hareket eden Tok'un da içerisinde bulunduğu 5 jandarma personelinin içerisinde bulunduğu araç, Tirebolu-Doğankent yolunun Karaahmetli köyü yakınlarında menfezin çökmesi sonucu dereye düşmüştü.

Çalışmalar sonucunda sabah saatlerinde Burak Tok'un naaşına ulaşılmıştı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burak Tok ile bölgede yapılan aramalarda jandarma aracında bulunan 5 askerden üçünün naaşına ulaşıldı.

Giresun şehidinin oğlu babasına böyle veda etti
Giresun şehidinin oğlu babasına böyle veda etti! Yürek yakan anlar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Giresun şehidinin oğlu babasına böyle veda etti! Yürek yakan anlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • sinan: allah rahmet eylesin 10 0 Yanıtla
  • TC: Allah rahmet eylesin Geride kalan sevdiklerine Cenab i Hak tan sabir ihsan eylesin Takdir Ilahi ne denilebilir ki ... 2 0 Yanıtla
  • FARUK : ah be oğlum ALLAH SİZLERİ KORUSUN 1 0 Yanıtla
  • ..: Ah yetim çocuk, :(( zordur yetim olmak ama çok da gurur verir. Efendim ile aynı kaderi paylaşmaktan daha güzel ne var ki. 38 yaşındayım, babam şehit olduğu vakit 5,5 aylıktım. bunca yıldır gururla taşıyorum şehidin evladı olmayı. Allah her daim seninle olacak. Rabbim metanet versin. 0 1 Yanıtla

Advertisement