Hayvanları gözlerinin önünde telef olan vatandaş, çareyi baraj gölünde buldu - Son Dakika
Yaşam

Hayvanları gözlerinin önünde telef olan vatandaş, çareyi baraj gölünde buldu

Tunceli'de 500 küçükbaş hayvanından 17'si yüksek ateş sonrası telef olan vatandaş çareyi köyün yakınındaki Keban Baraj Gölü'nde buldu. Koyunları gölde yıkayan vatandaş, ateşlerini düşürüp kurtarmayı başardı.

06.10.2020 14:15  Güncelleme: 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Kıraçlar köyünde Uğur Ekici'ye (31) ait yaklaşık 500 küçükbaş hayvandan 17'si, yüksek ateş sonrası telef oldu. Diğer hayvanlarında da yüksek ateş çıkmaya başlayınca, onları köyün yakınındaki Keban Baraj Gölü'ne götürerek yıkayan Ekici, hayvanlarını telef olmaktan kurtardı.

Çemişgezek ilçesine bağlı Kıraçlar köyünde, hayvancılıkla geçimini sağlayan Uğur Ekici'nin 500 küçükbaş hayvanından 17'si, zehirlenme belirtilerinin ardından çıkan yüksek ateş sonrası telef oldu.

Hayvanları gözlerinin önünde telef olan vatandaş, çareyi baraj gölünde buldu

ÇAREYİ KEBA BARAJI'NDA BULDU

Diğerlerinde de aynı belirtiler ortaya çıkmaya başlayan Ekici, hayvanlarını kurtarmak için, çareyi köyün yakınındaki Keban Baraj Gölü'nde buldu. Köylülerin yardımıyla baraj gölüne götürülen ve ateşleri düşürülen hayvanlar, karınlarındaki zehirlenmeden kaynaklı şişkinlik de inince telef olmaktan kurtuldu.

Hayvanları gözlerinin önünde telef olan vatandaş, çareyi baraj gölünde buldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Hayvanları gözlerinin önünde telef olan vatandaş, çareyi baraj gölünde buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • d.bakır: koyun ları kırkın ateş yapar 14 1 Yanıtla
    bakır.d: evet, senin gibi koyunları çok güttüm.. 2 23 Bahar Temizliği: O dediğiniz baharda yapılır. Önümüz kış.. 9 1 sances: onlar işi bilmiyor sen tecrübelisin sanırım :) 0 0
  • erekli: bravo adama akıllı adamı severim. 7 0 Yanıtla

Advertisement