Trump'ın "Aptal" dediği büyükelçi istifa etti - Son Dakika
Güncel

Trump'ın "Aptal" dediği büyükelçi istifa etti

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Aptal" dediği İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch istifa etti.

10.07.2019 14:14  Güncelleme: 14:55

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere'nin ABD Büyükelçisi Kim Darroch'un istifa ettiğini duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump, kendisine "Beceriksiz" diyen büyükelçi için "Aptal" demişti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Trump ile ilgili yaptığı yazışmaları medyaya sızan İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Kim Darroch'un görevinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa eden büyükelçi, mevcut durumun görevini sürdürmesini imkansız kıldığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İngiltere'nin Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch'un Trump yönetimi hakkında son derece eleştirel e-postalarının İngiliz Mail On Sunday gazetesine sızdırılmıştı. Darroch'un, Trump hakkında "Beceriksiz" dediği ortaya çıkmıştı.

Trump'ın
Washington Büyükelçisi Sir Kim Darroch

İngiltere ve ABD arasında patlayan krizde yeni Twitter mesajları paylaşan Trump, Darroch için, "İngiltere'nin bize kakaladığı büyükelçi bizi çok heyecanlandıran bir adam değil, aptal bir adam" demişti.

Trump'ın
ABD Başkanı Donald Trump

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Darroch'un Trump'a Twitter'dan cevap vererek "Dostlar açık bir şekilde konuşur, dolayısıyla ben de öyle yapacağım. Bu yorumlar hem Başbakanımıza hem de ülkeme karşı saygısız ve yanlış" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın
İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt
Trump\'ın "Aptal" dediği büyükelçi istifa etti

Son Dakika Güncel Trump'ın 'Aptal' dediği büyükelçi istifa etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement