Son Kez O Objektife Gülümsemişti - Son Dakika
Yerel

Son Kez O Objektife Gülümsemişti

Veysel Kara-Atakan Çelik - Uğradığı hain saldırıda 11 yıl önce şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın hayattayken son fotoğrafının çekildiği makine, Okkan'ın memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesin'teki Kültür Evi'nde sergileniyor.

25.01.2012 16:20

Veysel Kara-Atakan Çelik - Uğradığı hain saldırıda 11 yıl önce şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın hayattayken son fotoğrafının çekildiği makine, Okkan'ın memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesin'teki Kültür Evi'nde sergileniyor.

Korumaları ile birlikte şehit edilen Hendekli Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın uğradığı silahlı saldırı öncesindeki son fotoğrafını çeken gazeteci Atilla Korkmaz, makineyi Okkan'ın memleketinde sergilenmesi amacıyla Hendek Belediyesine teslim etti.

Okkan'ın hayattayken son kez objektifine poz verdiği fotoğraf makinesi, Bayraktepe Kültür Evi'nde sergileniyor.

Gazeteci Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmli fotoğraf makinesiyle Okkan'ın şehit edilmesinden önceki son fotoğrafını çektiğini söyledi.

O dönemde Sabah Gazetesi'nin Güneydoğu temsilciliğini yaptığını ifade eden Korkmaz, "O tarihte Sabah gazetesinde röportajları yayımlanan Nuriye Akman, Emniyet Müdürü Okkan, Vali Ahmet Cemil Serhadlı ve diğer yöneticilerle röportajlar yapmak üzere Diyarbakır'a gelmişti. Benden de kendisine eşlik etmemi istedi. İlk olarak Emniyet Müdürü Okkan'ı ziyarete gittik" dedi.

Ziyarette Okkan'ın çok sayıda fotoğrafını çektiğini anlatan Korkmaz,

"Aslında makine filmli olduğundan ve sonuçların nasıl çıkacağından çok da emin olmadığım için işi garantiye almaya çalışıyordum. Fazla çektiğimi fark eden Okkan, 'Atilla yetmez mi, çok çektin yahu' dedi. Bir makara filmi bitirmiştim orada" diye konuştu.

Röportajın ardından valiye gitmek için izin istediklerini ve Okkan'ın, Vali Serhadlı'ya kendi makam aracıyla gidebileceklerini önerdiğini ifade eden Korkmaz,

"Okkan, beklerseniz birlikte valiye gideriz" deyince Nuriye Hanım bir an durakladı. Sonradan Nuriye Hanım bana 'seni eski arabayla gönderip ben makam aracıyla gitmek istemedim. O yüzden seninle çıktım. Yoksa ben de Okkan ile birlikte onun aracıyla çıkacaktım' dedi. Yani bir anlamda, bana ayıp olmasın diye kendi canını da kurtarmıştı" ifadelerini kullandı.

Okkan'ı ziyaretlerinin ardından makinedeki filmi fotoğrafçıya teslim ettiğini anlatan Korkmaz, akşam saatlerinde Vali Serhadlı'yı ziyaret ettiklerini söyledi.

Vali Serhadlı ile röportaj yaptıkları sırada özel kalem müdürünün içeri girerek kulağına bir şeyler fısıldadığı anlatan Korkmaz, "O konuşurken '3310' diye bir şey duydum. Valinin rengi değişti ve aniden kalkıp, 'siz oturun' dedi ve hızla dışarı çıktı. Valinin ardından biz de koridora çıktık. Polis memurları

'3310 gitti' diye ağlıyorlardı. O an Emniyet Müdürü Okkan'ın öldürüldüğünü anladık" şeklinde konuştu.

-"Bir daha o makine ile fotoğraf çekmedim"-

Röportajda çektiği fotoğrafların Sabah gazetesinde tam sayfa yayımlandığını hatırlatan Korkmaz, makineyi bir daha kullanmadığını aktardı.

"Bu olayın ardından o makineyle bir daha fotoğraf çekmedim" diyen Korkmaz, şöyle devam etti:

"Bir kenara kaldırdığım makineyi Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne vermek istedim. Ancak tam o dönem Hendek'te Okkan'ı anma toplantısına Diyarbakır'dan gazetecilerin de çağrıldığını öğrendim. Giden arkadaşlardan birine makineyi vererek, orada Okkan için müzede oluşturulan köşeye koyulmasını rica ettim. Arkadaşlarım benim adıma makineyi teslim ettiler.

'Sanki Okkan'ın bende bir emaneti vardı ve onu asıl sahiplerine vermem gerekiyordu' diye hissediyordum. O makineyi gerçek yerine göndererek rahatladım."

Okkan ile saldırıdan kısa bir süre önce Polis Evi'nde yemekte bir araya geldiklerini ve Okkan'ın kendisine gömlek ve kravat hediye ettiğini anlatan Korkmaz, hediye gömlek ve kravatı hiç kullanmadığını, baktıkça rahmetliyi hatırladığını söyledi.

-"Halkın kafasındaki bildik polis imajını değiştirdi"

Okkan'ın halkla kaynaşmayı çok iyi bildiğini vurgulayan Korkmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"İnsanların sorunlarını dinledi, sahip çıktı ve halkın kafasındaki bildik polis imajını değiştirdi. Faili meçhullerin işlendiği, insanların bir anda ortadan kaybedildiği dönemde onlara sahip çıktı. Devlet adına yapıldığı iddia edilen tüm yasa dışı hareketlere karşı çıktı. İnsanlar, ona boşuna 'Gaffar Baba' demediler. Öldükten sonra onun adını boşuna çocuklarına vermediler. Halkla arasında müthiş bir sevgi bağı kurdu. Sanıyorum yıllar sonra da bu sürecektir."

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci de, fotoğraf makinesini Bayraktepe Hendek Kültür Evi'nde Okkan için düzenledikleri köşede sergilediklerini söyledi.

Okkan'a Diyarbakır halkının büyük sevgi beslediğini belirten İnci, "Değerli emniyet müdürümüz sadece halkının huzurunu sağlayan kişi olarak değil, aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerine imza atan, daima halkın içinde olan bir müdür olarak tanındı. Biz Diyarbakır'a gittiğimiz zaman gördük ki tüm dükkanlarda şehidimiz Ali Gaffar Okkan'ın resmi var. Bir polis müdürüne Diyarbakır halkının nasıl sahip çıktığını gördük. Okkan, yüreğini Diyarbakır'ın huzur ve güvenine tesis etmişti" diye konuştu.

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Son Kez O Objektife Gülümsemişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement