Sorgulama Sırası Genç Profesyonellerde - Son Dakika
Güncel

Sorgulama Sırası Genç Profesyonellerde

4B Genç Profesyoneller sosyal sorumluluk projesi, Bahçeşehir Üniversitesi'nde düzenlenen "4B Genç Profesyonellerden İş Dünyası ve Hayata İlişkin Vizyon Konferansı" ile tamamlandı.

26.10.2015 14:45

Eğitim projesine katılan 20-30 yaş arası 33 genç profesyonel, bir yılın sonunda istihdam, profesyonel hayata giriş, yaşam boyu öğrenme, kuşaklar arası deneyim paylaşımı, teknoloji kullanımı, bilgi toplumu ve değişim yönetimi gibi birçok kavramla tanışarak, çalıştıkları kurumlarda dâhil olamadıkları yetkinlik geliştirme programlarından birini başarıyla bitirmiş oldu. Şimdi sıra, mentorlardan öğrendiklerini hayata geçirmekte ve sürdürülebilir kılmakta.

Tüm aşamaları, projeye katılan 4B Genç Profesyoneller tarafından düzenlenen 4B Genç Profesyonellerden İş Dünyası ve Hayata İlişkin Vizyon Konferansı "Gördük, Duyduk, Anlatıyoruz!", projenin son ayağı olarak, 20-30 yaş arası genç profesyonelleri bir kez daha proje paydaşları ve mentorlarla bir araya getirdi.

"Gençlerin istihdamdaki oranını artırmayı hedefliyoruz"

Ekim 2014 – Ekim 2015 tarihleri arasında tam bir yıl boyunca liderlik, genç işsizliği, Y kuşağı, dijital çağ, verimli çalışma ve ideal çalışma ortamı gibi konularda öğrendiklerini aktaran ve geleceklerini inşa etmek için tasarladıkları fikirleri katılımcılarla paylaşan genç profesyoneller, üniversiteden iş yaşamına geçişte yaşadıkları hayal kırıklıklarını, beklentilerini ve liderlik vizyonlarını ortaya koydu.

"Projemizin kapanış konferansında konuşmacı olarak yer alan genç profesyonellerin ortak noktası, projenin sonunda her birinin ekip ruhu, sürekli gelişim, iş etiği, mentorluk, fikir paylaşımı, proje geliştirme ve ilişki yönetimi alanlarında kendi deneyimlerini kendi gelecek vizyonları doğrultusunda paylaşması oldu" diyen 4B Akademi'nin Kurucusu, koçluk ve mobing uzmanı Çağlar Çabuk, 4B Akademi'nin projesi hakkında şunları söyledi:

"Üniversiteden mezun olduktan sonra gençler, iş hayatına yeni atıldıkları veya bir süredir çalıştıkları kurumlarda oryantasyon dışında sistematik olarak yetkinlik geliştirme programlarına dahil olamıyor. Bu da kişisel ve mesleki gelişimlerinin önünü tıkayan bir engel olarak, hâlihazırda çok yüksek boyutlarda olan genç işsizliğini tetikliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve ILO'nun istihdam verilerine göre ise, 20-24 yaş grubunun Türkiye'deki istihdam oranı 2014 yılında %55,9 olarak belirlendi. Biz, 4B Akademi olarak istihdam ve gelişim ihtiyacının her düzey ve sektörden genç profesyoneli kapsadığını görerek genç profesyonellere özel, iş dünyası ve hayata ilişkin vizyon kazandıran, alışılmışın dışında süreçler içeren, interaktif bir dizi eğitim programı düzenledik. Katılımcıların tamamının üniversite mezunu ve yüzde 70'inin de kadın olduğu projemizde, ağırlıklı olarak İnsan Kaynakları (İK) ve Eğitim alanında kariyerine başlayan genç profesyonellere ulaştık. Amacımız; evrensel ilkeler ışığında sosyal kalkınmaya bir nebze destek olabilmek, gençlerin istihdamdaki oranını artırabilmek ve iş yaşamında bu tür bir yetkinlik programına ihtiyaç duyan daha fazla kişiye ve kuruma ulaşabilmek."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sorgulama Sırası Genç Profesyonellerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement