Spacex Mars'a Gidiyor ! - Son Dakika
Teknoloji

Spacex Mars'a Gidiyor !

Spacex Mars\'a Gidiyor !

Mars'a ait bir çok proje ve planının olduğunu her vakitte açıklayan SpaceX'in sahibi Elon Musk, 2018'de Mars'a gitmeye hazırlanıyor.

28.04.2016 01:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mars'a ait bir çok proje ve planının olduğunu her vakitte açıklayan SpaceX'in sahibi Elon Musk, 2018'de Mars'a gitmeye hazırlanıyor. ve bu projenin ismi Red Dragon olarak açıklandı. Projenin detayları haberimizde..

Nisan Çarşamba günü Twitter üzerinden yaptığı ani bir açıklamayla 2018 yılında Mars'a uzay aracı göndereceklerini duyurdu. Uzun süredir Mars'ı kolonize etme planlarından bahseden şirketin CEO'su Elon Musk, Red Dragon projesiyle birlikte sadece iki yıl içerisinde Kızıl Gezegen'e ulaşmayı hedefliyor.

SpaceX Red Dragon görevleri için en gelişmiş roketlerini ve uzay araçlarını hazırlıyor. Geçtiğimiz haftalarda denizde yüzen bir gemiye iniş yapan Falcon 9'un daha büyük bir versiyonu olan Falcon Heavy, Red Dragon görevlerinin en önemli parçalarından biri olacak. İnsanları Mars'a götürebilecek kapasitede olduğu belirtilen Falcon Heavy şirketin yine en gelişmiş uzay aracını, Dragon 2'yi taşıyacak.

Kızıl Gezegen'in yüzeyine bir uzay aracı indirmek SpaceX'in Mars'ı kolonize etme planları için çok önemli bir yere sahip. Zira Elon Musk geçtiğimiz aylarda yaptığı bir açıklamada 2025'den itibaren Mars'a insan göndermeye başlayacaklarını belirtmişti. NASA'nın aslında çok da ümit vermeyen 2030-2040 planlarının aksine Musk bu alanda çok daha erken davranmayı hedefliyor

Elon Musk, dünyanın en iyi dahilerinden biri. Hiç şüphe yok ki başarıya ulaşacaktır, detaylar önemlidir.

Mert Büyük

Kaynak: Technosfer

Son Dakika Teknoloji Spacex Mars'a Gidiyor ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement