Srebrenitsa soykırımında ölenlerin anısına iftar programı - - Son Dakika
Güncel

Srebrenitsa soykırımında ölenlerin anısına iftar programı -

Srebrenitsa soykırımında ölenlerin anısına iftar programı -

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Srebrenitsa soykırımının 19. yıl dönümünde ölenlerin anısına iftar verdi.

11.07.2014 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Srebrenitsa soykırımının 19. yıl dönümünde ölenlerin anısına iftar verdi.

Katılımcılar, derneğin bahçesinde düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Srebrenitsa'da hayatını kaybedenler için dua ederek, oruçlarını açtı.

Dernek Başkanı Ferhat Gezer, konuşmasında, derneği, kültürlerini korumak amacıyla kurduklarını anımsatarak faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Sevgi ve rahmet ayı olan Ramazan'da Srebrenitsa'da hüznün hakim olduğunu ifade eden Gezer, katliam sonucu şehit olan ve bu yıl kemikleri bulunan 175 kişiden en gencinin 14 yaşında olduğunu ifade etti.

Soykırımın üzerinden yıllar geçmesine rağmen acıların hala taze olduğunu aktaran Gezer, şunları kaydetti:

"Srebrenitsa katliamı, 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana Avrupa'da gerçekleşmiş en büyük toplu insan kıyımı ve hukuksal anlamda ilk kez belgelenmiş soykırımdır. Aynı topraklarda beş yüz yıldır yaşayan, kendileriyle aynı dili konuşan, aynı heyecanı duyan, kutsal günlerinde onlara armağanlar veren, acılı günlerinde dertlerine ortak olan insanların kendilerinden farkı; alemlerin yaratıcısına kendi inançlarının şartlarıyla ulaşmak istemeleriydi. Bu soykırımın, sadece Sırplara değil, yüreğindeki öteki düşmanlığı taşıyan tüm toplumlara tüm insanlara, insaf, vicdan ve akıl vermesini tüm kalbimizle Allah'tan diliyorum."

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise katılımcıların Ramazan ayını kutlayarak, Srebrenitsa'da yaşanan dramı dünyanın en büyük katliamı olarak niteledi.

Katılımcılara daha sonra katliamın yaşandığı döneme ait video görüntüleri izletildi.

-Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneği

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Srebrenitsa soykırımında ölenlerin anısına iftar programı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement