Sri Lanka'da binlerce kişi yine sokaklara döküldü - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da binlerce kişi yine sokaklara döküldü

Sri Lanka\'da binlerce kişi yine sokaklara döküldü

Sri Lanka'da binlerce kişi, ekonomik krizi protesto etmek isteyen göstericilerin hükümet tarafından bastırılmasını protesto etti.

27.10.2022 17:31  Güncelleme: 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sri Lanka'da binlerce kişi, ekonomik krizi protesto etmek isteyen göstericilerin hükümet tarafından bastırılmasını protesto etti.

Sri Lankalılar, başkent Colombo'da bir araya gelerek hükümetin protestocular üzerindeki baskıyı kaldırmasını istedi.

Sendikalar adına konuşma yapan Ravi Kumudesh, protestocuların hükümete net bir mesaj vermek istediğini söyleyerek "Şikayetleri protesto ile dile getiren insanları rahatsız etmeyi bırakın ve insanlara yardım edin." ifadesini kullandı.

Kumudesh, "Eğer hükümet halkın sesini duymaya hazır değilse, protestolar daha da yayılacak." şeklinde konuştu.

Aralarında insan hakları aktivisti ve çok sayıda üniversite öğrencisinin yer aldığı topluluk, başkentte yürüdükten sonra hükümetin ekonomik sorunlarla ilgilenmediğini vurgulayan bir mitinge katıldı.

Sri Lanka'daki durum

Ekonomik krizle mücadelesini sürdüren Sri Lanka'da halk, ülkenin içinde bulunduğu mali durum ve yakıt sıkıntısına yönelik protestolarını mart sonunda artırmıştı.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatını vermişti.

Ülkede protestocular, 9 Temmuz'da başbakanlık konutuna girip binayı ateşe vermişti.

Dönemin Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa, eşi ve iki korumasıyla 13 Temmuz'da Maldivler'e, bir sonraki gün Singapur'a gitmişti.

Rajapaksa, 14 Temmuz'da elektronik posta yoluyla istifa mektubunu göndermişti. Bunun ardından 20 Temmuz'da Sri Lanka Meclisinde yapılan oylamada, Geçici Devlet Başkanı ve Başbakan Ranil Wickremesinghe ülkenin yeni devlet başkanı seçilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da binlerce kişi yine sokaklara döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement