Startup Grind Istanbul Hosts Alemşah 41?29! - Son Dakika
Kültür Sanat

Startup Grind Istanbul Hosts Alemşah 41?29!

Startup Grind Istanbul Hosts Alemşah 41?29!

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in örnek gösterdiği Türk Girişimci Alemşah Öztürk Startup Grind'da Kabataş Erkek Lisesi sonrasında Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Alemşah Öztürk, öğrencilik yıllarında internete merak sardığı için erkenden çalışmaya başladı.

26.10.2016 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in örnek gösterdiği Türk Girişimci Alemşah Öztürk  Startup Grind'da

Kabataş Erkek Lisesi sonrasında Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Alemşah Öztürk, öğrencilik yıllarında internete merak sardığı için erkenden çalışmaya başladı. Önceki yıllardaki tasarım konusundaki merakını, mühendislik altyapısıyla birleştiren Öztürk, internet projeleri konusunda Türkiye'de ilk çalışmaya başlayan kişilerden birisi olarak sektörde yerini aldı. 1996 yılında ilk once sibername'de iş hayatına başlayan Öztürk, Plus v.2, Magiclick, Yogurt teknolojileri, Litespell gibi birçok şirkette yaratıcı yönetmen olarak çalıştı. Manajans JWT bünyesinde Experiental marketing director olarak, farklı mecralar için projeler geliştirdi. Dijital dünyadaki yoğun ihtiyacın farkına varan Alemşah Öztürk, 2007 yılında 41? 29! 'u kurmak üzere Manajanstan ayrıldı.

41? 29! Kurulduğu 2007'den bu yana 300'den fazla projeye imza attı ve dört yılda altı kat büyüdü . 2013'te dijital ajans 41? 29!'i dünyanın en büyük pazarlama grup şirketi WPP'e sattı. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden tarafından örnek girişimci gösterildi. İnternet projeleri konusunda Türkiye'de ilk çalışan kişilerden biri. Çalıştığı markalara interaktif ve alternatif medya kanallarını kullanarak yaratıcı projeler geliştiren 41? 29! viral pazarlama, advergame, dijital ve sosyal medya kampanyaları tasarlıyor. Şirket bugüne kadar 70'ten fazla ulusal ve uluslararası ödülün sahibi oldu. İlk viral video, ilk dijital ürün lansmanı, ilk entegre dijital kampanyasının yaratıcısı. Türkiye'de Kristal Elma ve Effie olmak üzere 30'den fazla, Global olarak da 40'tan fazla ödül alan, 41? 29! Türk yaratıcı yaklaşımının global alanda bir çok ilk'e ulaşmasını sağlamıştır.

2010 yılında Grupanya, Dijital Büro Istanbul ve Arcademonk adlı yeni girişimlerin de bir parçası olan Öztürk, Türkiye'nin Endeavor Entrepreneur'lerinden birisidir. 41? 29! ile beraber sektöre taze bir kan katan, farklı ödüllü projelere imza atan Öztürk, aynı zamanda başarılı bir konuşmacıdır ve Online Marketing konusunda interaktif pazarlama zirveleri olmak üzere bir çok workshop, seminer ve sunum yapmıştır. Bir çok dergi tarafından Türkiye'nin marketing alanındaki sözcülerden birisi sayılan Öztürk, marketing ve dijital dünya üzerine yazılar yazmaktadır.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Startup Grind Istanbul Hosts Alemşah 41?29! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement