Süleymanpaşa Belediyesi Yılın İlk Meclisini Gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Süleymanpaşa Belediyesi Yılın İlk Meclisini Gerçekleştirdi

Süleymanpaşa Belediyesi Yılın İlk Meclisini Gerçekleştirdi

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi gereğince, Ocak 2015 meclis oturumunu, Tekirdağ Büyük Şehir Meclis salonunda gerçekleştirdi.

08.01.2015 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

17 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis oturumunda, bazı evrakların gerekli komisyonlara havale edildiği toplantıda, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 24. maddesi gereğince, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna 09.04.2014 tarihli meclis toplantısında seçilen Volkan Berkay Çakır 16.12.2014 tarihli dilekçe ile Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandığından dolayı İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeliğinden istifa etmiştir. İmar ve Bayındırlık Komisyonu 5 kişiden oluşacağından yeni bir üye seçimi ve çalışma süresinin tespiti konusu Belediye Meclisinde görüşülerek yerine meclis üyesi İlhan İmrak seçildi.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 25.maddesi, İl ve İlçe Belediyeleri ile nüfusu 10.000'nin üzerindeki Belediyelerde, Belediye Meclisi, her yılın Ocak ayı toplantısında, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için kendi üyeleri arasından gizli oyla ve üye sayısı üçten az, beşten çok olmamak üzere bir denetim komisyonu oluşturur. Komisyon her siyasi parti grubunun ve bağımsız üyelerin meclisteki üye sayısının meclis üye tam sayısına oranlaması suretiyle oluşur. Bu bağlamda Süleymanpaşa Belediyesi Meclisi yaptığı seçim sonucu ile ''Denetim komisyonuna Veysel Kaplan, Ali Tunç Saygun, Fethiye Filiz Çelik, İrfan Demir ve Ali Darıcı'' seçildi.
Belediye Meclisinin Aralık 2014 ayında yapmış olduğu toplantısında belediyemiz İhtisas Komisyonlarına havale edilen evraklar Belediye Meclisinde görüşülerek karara bağlanırken, müdürlüklerden gelen muavvel evraklar, ilgili komisyonlara havalesi gerçekleştirilirken, Şubat 2015 Meclis toplantısının 04 Şubat 2015 tarihinde yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Süleymanpaşa Belediyesi Yılın İlk Meclisini Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement