Sur Belediyesi Muhtarları Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Sur Belediyesi Muhtarları Ağırladı

Sur Belediyesi Muhtarları Ağırladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Yıllarca ‘Bu sistem dilimizi engelledi, kimliğimizi yok saydı’ demelerine rağmen bugün sistemin korunması yönünde tavır alıyorlar” dedi.

04.04.2017 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Yıllarca 'Bu sistem dilimizi engelledi, kimliğimizi yok saydı' demelerine rağmen bugün sistemin korunması yönünde tavır alıyorlar" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, Sur İlçe Belediye Başkanı Bilal Özkan ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, Sur'a bağlı muhtarlarla öğle yemeğinde bir araya geldi. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Özkan, "Muhtarlarımızın malum terör olaylarından dolayı haklı talepleri var. Biz de istedik ki burada talepler birinci elden dinlensin ve hızlı çözüm bulunsun. Çünkü biz muhtarları vatandaşların temsilcisi olarak görüyoruz" dedi.

Özellikle köy muhtarlıklarına kilit taşı, su şebekesi ve köy yolu konusunda 2019'a kadar bitirme sözü veren Özkan, "Siz kıymetli Sur halkına hizmet etmek boynumuzun borcudur. İnşallah muhtarlarla daha sık bir araya gelip hizmet üretimi noktasında daha hızlı hareket ederek vatandaşlarımızın terörle kanayan yaralarını bir nebze olsun sararız" diye konuştu.

"Vatandaşları mağdur ettiler"

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çocukluk ve gençliğinin geçtiği Sur ilçesinin hendek siyaseti sonrası harap olmasından dolayı HDP ve Kandil'i sert dille eleştirdi. Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"Biz ileri tarım için barajlar inşa ederken onlar baraj inşaatına saldırarak vatandaşları mağdur ettiler. Bizler duble yollar inşa ederken onlar otoyol şantiyelerine saldırarak masum vatandaşların hayatına kastettiler. Bizler okullar hastaneler inşa ederken onlar, bunları yakarak, 'Biz Kürt halkının mücadelesi için yapıyoruz dediler. En son işte Sur'da vatandaşların evlerini gasp ettiler sokaklarına bombalar döşediler ve evlerimizi yıktılar güzelim Sur'un tarihini yok ettiler. Buna da Kürdün direnişi dediler. Şimdi Allah'a şükür Sur'u yeniden inşa ediyoruz ve 16 Nisan'da güçlü bir 'Evet' ile bu terör olaylarının sonunu getireceğiz."

"Süreci kuzey Suriye için sabote ettiler"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, başından beri çözüm sürecinin içerisinde olduğunu belirterek, şu ifadelerde bulundu:

"Bunlar ısrarla Kürt halkının temsilcisi olduklarını belirtiyorlardı. Oysa bugün anlaşılıyor ki bunların derdi çözüm falan değil. Kendi şehirlerini yakıp yıktılar. Kendi insanlarını mağdur ettiler. Bin bir meşakkatle sürdürdüğümüz çözüm sürecini, Esat'ın onlara vadettiği kuzey Suriye için sabote ettiler. Şimdide yıllarca bu sistem dilimizi engelledi, kimliğimizi yok saydı demelerine rağmen bugün sistemin korunması yönünde tavır alıyorlar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan endeksli sistem kuruyorlar açıklamalarına sert tepki gösteren Ünal, "Asıl biz güçlü lider Erdoğan sonrası darbelerin ve terörün olmadığı bir Türkiye inşası için 'Evet' diyoruz. Bugünkü sistemde Cumhurbaşkanının cezai sorumluluğu yok ama yeni anayasada var" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sur Belediyesi Muhtarları Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement