Suriye Ordusu Halep'te SDG'yi Hedef Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Dünya

Suriye Ordusu Halep'te SDG'yi Hedef Aldı

07.01.2026 14:50

Suriye ordusu, Halep'te SDG'ye ait mevzileri meşru hedef ilan etti, sivillere uyarıda bulundu.

SURİYE ordusu, Halep'te terör örgütü SDG'ye ait mevzileri meşru hedef ilan etti.

Suriye basını, Ordu Operasyonlar Komutanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde, ülkede 'SDG' adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin Halep kentinin çeşitli mahallelerine ve sivillere yönelik çok sayıda katliam gerçekleştirdiği gerekçesiyle söz konusu mevzilerin meşru hedef kapsamına alındığını duyurdu.

Suriye Ordu Operasyonlar Komutanlığı, Şeyh Maksud ve Eşrefiye mahallelerinde yaşayan sivillere çağrıda bulunarak, PKK/YPG'ye ait mevzilerden uzak durmalarını istedi. Sivillerin zarar görmemesi amacıyla bölgede iki güvenli insani geçiş koridorunun açıldığı bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Suriye Ordusu Halep'te SDG'yi Hedef Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement