Sürmene Kaymakamı Özarslan, Hasta Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Sürmene Kaymakamı Özarslan, Hasta Ziyaretinde Bulundu

Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, hasta bir kadını evinde ziyaret etti.

15.06.2011 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, hasta bir kadını evinde ziyaret etti.

Kaymakam Özarslan, ilçeye bağlı Ormanseven beldesinde yaşayan ve Sürmene Kaymakamlığınca yürütülen, "Evde Yaşlı Bakım" projesi kapsamında hizmet sunulan 72 yaşındaki Nazmiye Üstün'ü ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Proje kapsamında ilçe merkezi ve köylerde yaşayan 47 kişiye hizmet verdiklerini belirten Özarslan, "Projemizin yasal dayanağını, hükümetin 2010 yılı programında yer alan, politika öncelikleri tedbirleri arasında bulunan,

'yalnız yaşayan yaşlıların günlük ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için yaşlılara evlerinde temizlik, günlük bakım, alışveriş gibi konularda destek verilecektir' hedefi oluşturmaktadır" dedi.

Özarslan, proje kapsamında pilot ilçe seçildiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımız bir yıl takip edilecek. Yıl sonunda bu projeyle ilgili bir rapor sunacağız. Proje kapsamında vakıf tarafından vatandaşlarımıza, bu hizmetlerin aktarımında yine muhtaç ailelerden 5 kişi istihdam edilerek hizmet verilmektedir. İlçemizde 60 yaş üstü bakıma muhtaç bireyleri kapsamakta olan bu proje, yaşlılık sürecindeki güçlükleri belirlemek, yaşlı bireylere danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak, onlara üretkenliklerini tekrar kazandırmak, kendi ev ortamlarında sağlıklı ve güvenli yaşamları için destek olarak sosyal yaşamlarının normal bir şekilde devam etmelerini sağlayacaktır. "

Üstün, ilk defa bir kaymakamla tanıştığını anlatarak, "Çok mutluyum, her türlü ihtiyacım görülüyor. Kendimi yalnız hissetmiyorum" dedi.

- TRABZON

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sürmene Kaymakamı Özarslan, Hasta Ziyaretinde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement