Suşehrililer, İstanbul'da Piknikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Suşehrililer, İstanbul'da Piknikte Buluştu

Suşehrililer, İstanbul'da düzenlenen piknikte buluştu.

06.06.2011 10:49

Suşehrililer, İstanbul'da düzenlenen piknikte buluştu.

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "20. Yıl Vadi Pikniği", İstanbul Şile Üvezli Köyü Piknik Alanında gerçekleştirildi.

Piknik programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Ekrem Erdem, Sivaslı hemşehrilerine hitap etti.

Sivaslıların her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurgulayan Erdem, "İstanbul'da sadece bir tane Sivaslı Belediye Başkanımız var. Ama şu anda, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde İstanbul'dan Sivaslı bir çok adayımız var. Bunların desteklenmesi lazım ve Mecliste Sivas'ın adını, birlik ve beraberliğimizi bu seçimde göstererek, oylarınızı vererek bu arkadaşlarımızın hepsini meclise göndermemiz gerekiyor. Bununla birlikte, Vadi hemşehrimiz olan Ali Turan ise AK Parti'den Sivas'tan aday. Bunun da Meclise girmesi lazım. Onun için hep birlikte birliğimizi bu seçimlerde göstermenizi istiyoruz" diye konuştu.

Suşehri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Celal Deniz ise birlik ve beraberliğin her zaman gösterilmesi gerektiğini belirterek, 20 yıldır düzenlenen Vadi Pikniğine katılan tüm Kelkit Vadisi halkına teşekkür etti.

Suşehri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Erol Şahin ise Sivas'taki programı nedeniyle pikniğe katılamayan Belediye Başkanı Sedat Sel'in selamlarını iletti.

Suşehri'nin artık kabuk değiştirdiğini belirten Şahin, "Belediye Başkanımız Sedat Sel, gecesini gündüzüne katarak tüm belediye personeli ile birlikte ilçemizin gelişmesi için çalışmaktadır. Bu siz gurbette bulunan ve ilçemizde yaşayan insanların daha güzel ortamlarda ilçemizde zamanlarını geçirmesini sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Kılıçkaya Baraj Gölü'nde yapılan turizm çalışmaları ve tekne gezintileri bunlara sadece birer örmektir. Bu sebeple tüm hemşehrilerimizi ilçemize davet ediyoruz" dedi.

Şahin, bu yıl 1-3 Temmuz 2011 tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Suşehri Şehr-i Su Kültür ve Sanat Festivaline gurbette bulunan tüm Suşehrilileri davet etti.

Konuşmaların ardından yöresel sanatçılar konser verdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı piknikte Suşehrililer, türküler eşliğinde halay çekip gönüllerince eğlendi. Piknikte çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Suşehrililer, İstanbul'da Piknikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement