Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı" - Son Dakika
Güncel

Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı"

Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı"

Osmaniye Valisi Kerem Al başkanlığında "Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı" düzenlendi.

24.11.2016 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Valisi Kerem Al başkanlığında "Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı" düzenlendi.

Orman ve Su İşleri VII. Bölge Müdürü Ethem Boz, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin önemli bir tabiat turizmi potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Mevcut potansiyelin, koruma, kullanma dengesi içinde, ekosistemi tahrip etmeden sürdürülebilir bir şekilde devamlılığını sağlamak için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandığını dile getiren Boz, şöyle devam etti:

"İnsanların tabiat turizmi ihtiyaçlarına cevap verirken diğer taraftan tabiat turizmi yapılan yöre halkının gelir düzeyini artırmak suretiyle, koruma kullanma dengesi içinde gelecek nesillere bir miras bırakmak amaçlanmaktadır. Ülkemizdeki 42 milli parktan birinin ilimizde olması tabiat turizmi açısından çok önemli. Karatepe Aslantaş Milli Parkı'ın ilan edilen ikinci milli park olması, arkeolojik özelliklere sahip olması ve ilk açık hava müzesi özelliği taşıması ilimiz tabiat turizmi açısından son derece önemli ve değerlidir."

Çalıştaya, Osmaniye Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tabiat Turizmi Uygulama Eylem Planı Çalıştayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement