Tamamlayıcı Tedaviyle Kanseri Atlattı - Son Dakika
Güncel

Tamamlayıcı Tedaviyle Kanseri Atlattı

Tamamlayıcı Tedaviyle Kanseri Atlattı

Tıbbi Onkolog Sezgin, kanser hastasının ilaç tedavisinin yanında aldığı bitkisel tamamlayıcı tedaviyle sağlığına kavuştuğunu söyledi.

25.03.2013 13:36  Güncelleme: 13:53

Tıbbi Onkolog Prof.Dr. Canfeza Sezgin, pankreas kanseri hastasının kemoterapi ve bilimsel ilaç tedavisinin yanında aldığı bitkisel tamamlayıcı tedaviyle sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Dört yıl önce karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne başvuran Mustafa Ersan, pankreas kanseri ve karın zarında sıçrama teşhisi ile ameliyata alındı. Ersan'ın yakınmalarının giderilmesi için yapılan ameliyatta midesi bağırsağına bağlandı. Tanı ve ameliyat sonrasında Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Ersan, aldığı kemoterapinin yanında tamamlayıcı doğal, bitkisel tedavi ile iyileşmeyi başardı.

MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Öğretim Üyesi Tıbbi Onkolog Prof.Dr. Canfeza Sezgin, hastası hakkında şu bilgiyi verdi: "Hastam Mustafa Ersan, kanser tanısı konulduktan sonra kemoterapi ile tıbbi tedavisine başladık. Günlük yaşam aktivitelerini moralini bozmadan devam eden hastama tamamlayıcı bitkisel tedavi ile de destek vermeyi uygun gördüm. Ailesinin desteği ile hastalığı atlatan Ersan, yeni doğan torununun kendisini hayata bağladığını söyledi. Hastanın hastalıkla

ilgili motivasyonun da bu gibi mutluluk veren durumlar çok önemli. Tüm hastalarıma hayata bağlı olmalarını ve pozitif düşünerek, mücadele etmelerini öneriyorum."

RİSK FAKTÖRLERİNDEN UZAK DURULMALI

Pankreas kanserinin hasta hayatını kısa sürede tehdit eden bir kanser türü olduğunu belirten Prof.Dr. Sezgin,

sözlerini şöyle sürdürdü: "Kanserin başka bir bölgeye sıçraması hastaların iyileşmesi için daha da zor bir durum. Fakat bilimsel ilaç, tıbbi tedavi, tamamlayıcı bitkisel tedavi ve hastanın gayreti ile hastalıktan kurtulanlar var. Günümüzde başarı oranı giderek artıyor. Hekim olarak biz de hastalarımızın iyileşmesinden mutluyuz."

Risk faktörlerinden uzak durulması gerektiğinin önemini açıklayan Prof.Dr. Sezgin, şunları söyledi: "Sigara içilmesi, ileri yaş, erkek cinsiyet, siyah ırk, şişmanlık, karaciğer sirozu, şeker hastalığı, ailesel yatkınlık, alkol tüketimi, diyet (kırmızı et, domuz eti, işlenmiş et ürünleri -salam, sucuk, sosis- ve hayvansal yağlar) gibi faktörler artırır."

Prof. Dr. Canfeza Sezgin, pankreas kanserinden korunmak için önerilerini şöyle sıraladı: "Düzenli egzersiz yapmak, Risk faktörlerinden uzak kalmak,

Mevsiminde bol meyve ve sebze tüketmek (günde 3-5 porsiyon meyve, sınırsız sebze tüketimi), Yeni çalışmalar günde bir adetten fazla elma tüketiminin pankreas kanseri riskini % 25 azalttığını gösterdi. Beslenme programında mutlaka olmalı (diğer yararlı meyveler; armut, bakliyat, şeftali, kayısı ve erik), Likopenden zengin beslenenlerde (günde 1-2 domates veya ¼ su bardağı domates suyu veya 1 çorba kaşığı doğal domates salçası) pankreas kanseri riski %31 azalır, Brokolide bol miktarda (özellikle filizinde) bulunan sülforafan maddesi pankreas kanserine karşı koruyucu özelliktedir. Ay da en az beş porsiyon brokoli tüketilmelidir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tamamlayıcı Tedaviyle Kanseri Atlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement