Tarihi Siptilli Çarşısı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Tarihi Siptilli Çarşısı Açıldı

Tarsus Belediyesi tarafından restore edildikten sonra çoğunluğu kadın girişimcilere tahsis edilen Tarihi Siptilli Çarşısı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

08.03.2016 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarsus Belediyesi tarafından restore edildikten sonra çoğunluğu kadın girişimcilere tahsis edilen Tarihi Siptilli Çarşısı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, açılışta yaptığı konuşmada, Siptilli Çarşısı'nda yeni iş yerlerinin sahiplerinin çoğunluğunu kadın girişimcilerin oluşturduğunu ve çarşının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde açılmasının da çok anlamlı olduğunu söyledi.

Siptilli Çarşısı'nın tarihi dokusu bozulmadan onarıldığını ifade eden Atmaca, kentin gelişip, kalkınması ve halkın refah düzeyinin yükselmesi konusunda yerel yönetimlere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise onardıkları çarşıda 18 iş yerinin bulunduğunu belirterek,"Kadının olduğu her yerde saygı, güzellik, hoşgörü, zerafet, azim ve başarı vardır. Vakıflar Müdürlüğünden kiraladığımız 18 iş yerini restore ederek çoğunluğunu kadın girişimcilerin oluşturduğu mekanlar haline getirdik" dedi.

Yatırım yapmak isteyen tüm girişimcilere belediye olarak her türlü kolaylığı göstermeye hazır olduklarını ifade eden Can, Siptilli Çarşısı'nın Tarsus'a hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Çarşının açılışı nedeniyle bir kadın girişimci Belediye Başkanı Can'a çiçek ve tablo hediye etti. Can ise çiçeği Kadınlar Günü nedeniyle eşine sundu.

Folklor ve jimnastik gösterilerinin de yer aldığı açılışa, Garnizon Komutanı Binbaşı Adem Topak, Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Başsavcı Mustafa Çelenk, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Yıldız, MHP İlçe Başkanı Ertuğrul Bodur ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tarihi Siptilli Çarşısı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement