Taşkent'te Türk-Özbek Dostluk Konseri - Son Dakika
Güncel

Taşkent'te Türk-Özbek Dostluk Konseri

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "Türk-Özbek Dostluk Konseri" gerçekleştirildi.

31.10.2017 22:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TAŞKENT (AA) – Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te "Türk-Özbek Dostluk Konseri" gerçekleştirildi.

Türkistan Sanat Sarayı'nda düzenlenen konser, Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği ile Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edildi.

Konserin açılışında konuşan Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, ortak tarih, dil, din ve medeniyet kökenlerinden gelen Türk ve Özbek halklarının gönül bağlarını ve samimi kardeşlik hislerini tarih boyunca muhafaza ettiğini ve birbirini desteklediğini dile getirdi.

Şen, "Bizler, çeşitli nedenlerden dolayı yüzyıllar önce birbirinden ayrılan ve başka coğrafyalarda yaşayan, ancak yüzyıllar boyunca birbirini özleyen iki kardeş halkın evlatlarıyız." dedi.

Konserde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Türk Halk Müziği sanatçıları ve Devlet Halk Dansları Topluluğu üyeleri ile Özbekistan'ın "Sabo" Milli Dans Topluluğu ve Özbek ses sanatçıları sahne aldı.

Türk Halk Müziği sanatçıları Sercan Karadaş, Arzu Çelik Albayrak ve Orhan Ural'ın seslendirdiği şarkı ve türküler ile Devlet Halk Dansları Topluluğunun sergilediği Trakya, Trabzon, Bitlis ve Zeybek yöre halk oyunları gösterileri, Özbeklerin beğenisini toplandı.

Özbek "Sabo" dans topluluğunun gösterileri ilgi görürken, Özbek sanatçı Madina Mümtaz'ın Aşık Veysel'in "Uzun ince bir yoldayım" türküsünü seslendirmesi ayakta alkışlandı.

Konser sonrası Büyükelçi Şen, Türk-Özbek Dostluk Konseri katılımcılarını ve konserin düzenlenmesine katkıda bulunanlara plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Taşkent'te Türk-Özbek Dostluk Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement