Taşların Sesi Kesildi Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Taşların Sesi Kesildi Kitabı

Taşların Sesi Kesildi Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Taşların Sesi Kesildi Kitabı kitabının kısa özeti.

03.11.2014 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazar/yapıt hk.: 2014 Yaşar Nabi Nayır Öykü Ödülü'ne değer görülen Miray Çakıroğlu 2012'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışıyor. Eleştiri ve Kültür Çalışmaları yüksek lisans programını "İstanbul Derslerinde Şehrin ve Vatandaşın Yeniden İnşası" başlıklı tezi ile 2014 yılında tamamlayan Miray Çakıroğlu kendi şiir evreni hakkında şöyle diyor:

"Sanırım kendi hakkımda söylemek istediklerimden çok düşünmek istediklerim var. Bu yalnızca kendisinin ne duyup hissettiğine odaklanan bir yönelim değil, çünkü bunu söylerken durmadan değişen bir dünyada kendi yerini bulmaya çalışmayı kastediyorum. İnsani bilimlerin eteklerinden ayrılmamam bundan, bence şiir de bu noktada devreye giriyor. Almanya çıkışlı indie rock grubu Get Well Soon, sık sık dinlediğim bir şarkısında şöyle der: 'Sıkı tutun, bütün dünya cehenneme gidiyor.' İnsanın açıklayıp sindiremediği, olan biten karşısında kifayetsiz kaldığı anda sıkı tutunabileceği şeyin şiir olduğunu düşündüm. Yazmak da okumak da buna dahil."

Yazar: Miray Çakıroğlu

Yayınevi: Varlık Yayınları

ISBN: 9789754345094

Boyut: 140x200

Sayfa Sayısı: 112

Basım Yılı: 2014-10

Cilt Durumu: Karton

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Taşların Sesi Kesildi Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement