Tataristan'da Kazan Müslüman Film Festivali Başladı - Son Dakika
Kültür Sanat

Tataristan'da Kazan Müslüman Film Festivali Başladı

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da "Medeniyetler diyaloğundan diyaloglar medeniyetine" sloganı ile düzenlenen 11. Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali, görkemli bir törenle başladı.

05.09.2015 23:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti başkenti Kazan'da "Medeniyetler diyaloğundan diyaloglar medeniyetine" sloganı ile düzenlenen 11. Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali, görkemli bir törenle başladı.

Rusya Müftüler Konseyi'nin girişimleri ile 2005'de başlatılan festival, gerek Rusya ve gerek dünya toplumunun İslam ve Müslümanlar hakkında objektif fikir sahibi olabilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu yıl festivalde Türkiye iki filmle temsil ediliyor. Bunlardan biri olan yönetmen Hasan Kıraç'ın "Birleşen Gönüller" filmi, Kamal tiyatrosundaki görkemli törenin ardından festivalin açılış filmi olarak gösterildi. Yönetmen Deviş Zaim'in "Balık" isimli filmi de 10 Eylül'de Kazan seyircisi ile buluşacak.

11. Kazan Uluslararası Müslüman Film Festivali'nde 20 film, 20 belgesel ve 10 animasyon film yarışacak ve aralarından "En iyi film", "En iyi yönetmen", "En iyi senaryo", "En iyi çekimci", "En iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu", "En iyi animasyon film", "En iyi belgesel" gibi dallarda ödül almak için yarışılacak.

Film festivalinde ayrıca Tataristan Cumhurbaşkanı'nın "Sanatta humanizm", TÜRKSOY'un özel ödülü ve Rusya sinema eleştirmenlerinin özel ödülleri de yeni sahiplerini bulacak.

Festival 11 Eylül'de sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Tataristan'da Kazan Müslüman Film Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement