Tavak Resmen Kuruldu - Son Dakika
Güncel

Tavak Resmen Kuruldu

Prof. Dr. Mehmet Faruk Şen başkanlığında, 19 Türk ve 9 Alman tarafından Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) resmen kuruldu.

25.12.2008 10:50

Prof. Dr. Mehmet Faruk Şen başkanlığında, 19 Türk ve 9 Alman tarafından Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı (TAVAK) resmen kuruldu. Resmi Gazate'de yayınlanan ilana göre, Merkezi İzmir Çankaya'da olan vakfın kurucuları arasında şu isimler bulunuyor:

Prof.Dr. Mehmet Faruk Şen, Prof.Dr. Necdet Basa, Prof.Dr. Tuğmaç Sayraç, Hüseyin Aslan, Mehmet Ercan Karakaş, Vasıf Ümit Gürtuna, Yavuz Donat, Bekir Ödemiş, İnci Dana, İsmail Selim Önen, Muhittin Dalgıç, Yusuf Turan, Aydın Yardımcı, Ahmet Aktaş, Ahmet Güler, Fatih Şen, Enis Günay, Dr. Fritz Schaumann, Prof.Dr. Heinz Jürgen Axt, Ruperto Toscano Y Carmona, Heinrich Karl Maria Kleffner, Henning Andreas Osthues-Albrecht, Martina Waltraud Sauer, Gülay Kızılocak, Erman Ahmet İsmet Tanyıldız, Dr.Dirk Halm, Grazyna Anna Haıda Bürger ve Andreas Paulus Augustus Johannes Goldberg.

-AMAÇ ÜNİVERSİTE KURMAK-

Vakıf, başta uluslararası düzeyde eğitim, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sürdürecek bir Türk-Alman Üniversitesi kurma amacını taşırken, bununla birlikte yüksek düzeyde, etkin ve verimli eğitim-öğretim hizmetlerinin verilebilmesi için her seviyede eğitim-öğretim okulları, yüksek teknoloji enstitüleri, lise veya dengi bir öğrenime dayalı bir yüksek öğretim kurumu ve kurumları tesis etmeyi hedefliyor.

Ayrıca Türk toplumu ile diğer toplumlar arasında dostluk-işbirliği köprüsü oluşumuna yardımcı olmak, özellikle genç-yaşlı, özürlü ve ihtiyaç sahibi olup, toplumsal korunmaya muhtaç olanlara ilişkin etkin bir bilgi ve tecrübe değişimini sağlamak üzere gençlik merkezleri, rehabilitasyon merkezleri, sağlık ve öğrenci yurtları kurmak ve işletmek de vakfın diğer görevleri arasında yer alıyor. (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Tavak Resmen Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement