Tayland Kralı Devletin 30 Milyar Dolarlık Mal Varlığını Üzerine Geçirdi - Son Dakika
Ekonomi
BBC

Tayland Kralı Devletin 30 Milyar Dolarlık Mal Varlığını Üzerine Geçirdi

Tayland'da 70 yıl iktidarda kalan babasının ölümüyle yönetime geçen Kral Maha Vajiralongkorn, kraliyet ailesinin yaklaşık 30 milyar dolar değerindeki mal varlığını üstüne geçirdi.

18.06.2018 11:46  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland Kraliyet Mülkiyet Bürosu'ndan hafta sonunda yapılan açıklamada, büronun yönettiği tüm varlıkların Kral'ın üstüne geçirildiği ve varlıkların Vajiralongkorn'un kişisel servetiyle birlikte yönetileceği duyuruldu.

BABASI EN ZENGİNLER LİSTESİNİN TEPESİNDEYDİ

Kral Maha Vajiralongkorn geçen yıl büronun yönetimini doğrudan kendisine bağlamıştı.

Vajiralongkorn'ın babası Kral Bhumibol Adulyadej 30 milyar doları aşkın servetiyle Forbes Dergisi'nin en zengin kraliyet ailesi mensupları listesinde birinci sıradaydı.

Kraliyet Mülkiyet Bürosu'nun iki büyük şirketteki hisseleri de yeni kralın üstüne geçirildi.

ARTIK VERGİYE TABİ OLACAK

Büronun yönetimindeki mal varlıkları vergiden ve gümrükten muaf tutuluyordu. Ancak bu varlıkların şimdi kişisel servet olarak sınıflandırılması nedeniyle vergiye tabi olacağı belirtiliyor.

Kral Maha Vajiralongkorn Vajiralongkorn tahta çıktıktan sonra büroya kendine yakın isimleri atamıştı. 1987'den beri büronun başkanı olan Chirayu Israngkun Na Ayuthaya'nın yerine Hava Kuvvetleri Komutanı Satitpong Sukvimol getirilmişti.

Kraliyet Mülkiyet Bürosu'nun yönetiminde Bangkok'taki emlakla, Siam Commercial Bank ve yapı malzemeleri şirketi Siam Cement de bulunuyor.

Tayland Kralı Devletin 30 Milyar Dolarlık Mal Varlığını Üzerine Geçirdi
Kaynak: BBC

Son Dakika Ekonomi Tayland Kralı Devletin 30 Milyar Dolarlık Mal Varlığını Üzerine Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • Eros: Bizim kralda yandaslarida ayni soydan icerideki soygunculari temizleme zamani geldi 24 unde bay bay RT 17 24 Yanıtla
  • Hüseyin: Ederinden fazla değer kralı soytarı eder.. 24 0 Yanıtla
  • Fhreningt: Krallari bile soytariya benziyor 14 0 Yanıtla
  • Vatan: İşte böyle soytarı öküzlerin şansı var gardaşlarım ömrümüzce çalışsak bunların altındaki arabanın tekerini alamayız şans dünyası şans 13 1 Yanıtla
  • Katip: Allahın ismini ve Kitabını hırsızlıkla özdeşleştiren insanlar bunun ahirette hesabını nasıl vereceksiniz ? Ayrıca Her fırsatta hükümetin çalıp soyduğundan bahseden kardeşlerim... eğer bu konuda yanılıyorsanız ne kadar hakka girdiğinizin farkında mısınız ? Sağ-Sol farketmez kimse için böyle büyük vebale girmeyin. 6 8 Yanıtla
  • 66bozok : Kiral çiplak bu olmasi gerek.., gelsin ona bi takim alim adam olsun yumşak kral 13 0 Yanıtla
  • erkan: kral mı kraliçe mi anlayamadım 11 1 Yanıtla
  • bir dost: yumoş kral 11 0 Yanıtla
  • Adem Oğlu : Eros actavuk kendini dari annarinda sanirmis cok sukur millet Kimi sececegini biliyor 7 4
  • Cmrt87: İsme bakinca farklı birine benziyorsun dikkat et duzeltmesinler 1 6
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır
    12:26 Bursa'da KOBİ OSB için alanlar hazır

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen KOBİ Buluşması İftar programına katıldı.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

  • Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı
    12:25 Türkiye, NATO DIANA Programı'na 8 yeni test merkeziyle katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin NATO'nun inovasyon hızlandırma programı DIANA'nın Test Merkezleri Ağı'na 8 yeni merkezin katıldığını duyurdu. Böylece Türkiye'nin ağda yer alan test merkezi sayısı 10'a ulaştı. DIANA Programı, sivil ve askeri amaçlı teknolojiler geliştiren şirketlere 300 bin avroya kadar hibe destek sağlıyor ve Türk şirketlerinin bu ağda yer almasının önemi vurgulanıyor.

BBC

Advertisement