TBB Başkanı Feyzioğlu, İzmir'de - Son Dakika
Güncel

TBB Başkanı Feyzioğlu, İzmir'de

TBB Başkanı Feyzioğlu, İzmir\'de

"(ABD Büyükelçisi Ricciardone ile görüşme) Tırnak içinde 'gizli' dedikleri görüşme web sayfamızda yayınlandı" "Türkiye Barolar Birliği Başkanı, yabancı misyon temsilcilerini ziyaret eder"

16.09.2013 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis J. Ricciardone ile gizli görüştüğüne dair basında yer alan haberlerlere ilişkin, "Tırnak içinde 'gizli' dedikleri görüşme web sayfamızda yayınlandı" dedi.

Feyzioğlu, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan'ı ziyaret etti. Seferihisar Belediyesi'nin yarın düzenleyeceği "Demokrasi Konferansı"na katılmak üzere İzmir'e geldiğini belirten Feyzioğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

ABD Büyükelçisi Riccardione ile yaptığı görüşmelerin sorulması üzerine Feyzioğlu, bir gazetede yer alan haberle ilgili yazılı açıklamada bulunduklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Çok zor bir tespitte bulunmadılar herhalde. Tırnak içinde 'gizli' dedikleri görüşme web sayfamızda yayınlandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı, yabancı misyon temsilcilerini ziyaret eder. Türkiye Barolar Birliği, yargının üç kurucu unsurundan savunmayı temsil eden en üst örgüttür. Dolayısıyla devlet protokolünde en üste yeri olan örgüttür. O yüzden yabancı misyonlar elbette Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret eder. Türkiye Barolar Birliği de iadei ziyarette bulunur. Bizde bütün ziyaretleri web sitemizden duyururuz. Bugün sabah havalimanında gördüm. Bu defaki fotoğraf gizli kamerayla çekilmemiş. Pozvermişiz sanki orada. Dikkat ederseniz yan yana oturmuşuz. Web sitemizi de açın bakın orada göreceksiniz. Herhalde atlamışlar."

Metin Feyzioğlu, CHP Genel Başkan adaylığı konusunda adının geçtiğinin hatırlatılması üzerine, siyasetle ilgili bir kişinin milyonlarca oy almış bir partinin genel başkanlığıyla adının anılmasından onur duyacağını kaydederek,

"Siyasetle ilgiliyim. Gizlisi saklısı yok ayıp da değil. Tam aksine doğru. Düşünebiliyor musunuz Paris Baro Başkanı, 'ben siyasete ilgisizim apolitiğim' desin de ciddiye alınsın. Siyasetle ilgili bir kişinin hangi siyasi parti olursa olsun. Ben görevimin başındayım. Bir yerlere layık görülmek hepimize onur verir. Onun dışındakilerin hepsi spekülasyondur" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBB Başkanı Feyzioğlu, İzmir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement