TBMM Başkanı Çiçek Endonezya'da - Son Dakika
Politika

TBMM Başkanı Çiçek Endonezya'da

TBMM Başkanı Çiçek Endonezya\'da

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği 7.Konferansın'a katılmak üzere geldiği Endonezya'nın Palembang kentine gitti.

29.01.2012 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İslam Konferansı Örgütü Parlamento Birliği (İKÖPAB) 7. Konferansın'a katılmak üzere geldiği Endonezya'nın Palembang kentinde, İKÖPAB Genel Sekreteri Mahmut Erol Kılıç'ı kabul etti, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Marzuki Alie ve Birleşik Arap Emirlikleri Meclis Başkanı Mohammed Al Mar ile görüştü.

Çiçek'in, İKÖPAB Genel Sekreteri Kılıç'ı kabulü, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

Cemil Çiçek daha sonra, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Marzuki Alie ile bir araya geldi. İki ülke arasındaki ilişkilere değinen Çiçek, karşılıklı üst düzey ziyaretlerin ve toplantıların, ilişkilerin ilerlemesi açısından yararlı olduğunu dile getirdi.

Her iki ülkenin parlamentoları arasındaki iş birliği ile bu ilişkilere daha da derinlik kazandırılabileceğini ifade eden Çiçek, parlamento heyetlerinin karşılıklı ziyaretlerinin devamının bu kapsamda faydalı olacağını düşündüğünü kaydetti.

Alie de kendilerinin de parlamentolararası ilişkileri ileri seviyeye getirmek istediklerini, bu nedenle oluşturdukları dostluk grubuna 50 milletvekilinin üye olduğunu söyledi. Türkiye'nin, İKÖBAP'ın önemli bir üyesi olduğuna işaret eden Alie, bu nedenle Çiçek'in ziyaretinin konferansa önemli katkı sunacağını belirtti.

Türkiye'nin Dış Yardımları

Alie, İKÖBAP'ın 2010 yılında yapılan dönem başkanlığı seçiminde Endonezya'ya verdiği destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

İKÖBAP'a bazı üye ülkelerin aidatlarını zamanında ödeyemediğini belirten Alie, Türkiye gibi daha iyi finansmana sahip olan ülkelerin, bu ülkelere destekte bulunmasının yararlı olacağını ifade etti.

Cemil Çiçek de çoğunluğu İslam ülkelerine olmak üzere Türkiye'nin dış yardım konusunda her zaman duyarlı olduğunu, bir yıl içinde 2 milyar dolarlık dış yardımda bulunduğunu vurguladı. Çiçek, Alie'nin önerisinin de değerlendirilebileceğini söyledi.

Çiçek, görüşmenin sonunda Alie'ye, "Bizde bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır" diyerek Alie'ye Türk kahvesi fincanları hediye etti. Alie de dostluğu ve sevgiyi sembolize eden "Rhama ve Shınta" maketini armağan etti.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek daha sonra, Birleşik Arap Emirlikleri Meclis Başkanı Mohammed A. Mohammed Al Mar ile bir araya geldi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.

- PALENBANG

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Başkanı Çiçek Endonezya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement