Techno Müziğin Sıra Dışı İsmi Carl Craig İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Techno Müziğin Sıra Dışı İsmi Carl Craig İstanbul'da

20 yıla yayılan kariyerinde Detroit techno'nun çehresini caz ve soul dokunuşlarıyla değiştiren Carl Craig 13 Aralık'ta İstanbul İndigo'da sahne alacak.

08.12.2014 11:31

1998'den beri dünyanın dört bir yanında müzik efsanelerini ve yeni müzisyenleri dinleyicilerle buluşturan Red Bull Music Academy'nin sonbaharla birlikte hız kazanan Türkiye konser turunda 2014 yılı için sona gelindi. Red Bull Music Academy Nights'ın bu seneki son konserinde İstanbul, 20 yıla yayılan elektronik müzik kariyeriyle Detroit techno ve house müziğinde çığır açan Carl Craig'i ağırlayacak. Elektronik müziği caz ve soul tınılarıyla buluşturan Carl Craig, 13 Aralık'ta İstanbul Indigo'da olacak.

Detroit techno akımının temsilcilerinden olan ve elektronik müziğin ikonlarından biri olarak anılan Carl Craig, 90'ların başından bugüne müzikle iç içe. Red Bull Music Academy ile sıklıkla dirsek temasında bulunan Craig, 1995 tarihli "Landcrusing" ve 1997 tarihli "More Songs About Food and Revolutionary Art" albümleriyle modern dans müziğinde bilinenleri altüst etti. Efsanevi "DJ Kicks" serisinin ilk albümünü de bizzat 1996'da derleyen Carl Craig techno ve house'u caz, soul, funk ve dünya müziği tınılarıyla dönüşüme uğratan yenilikçi tarzıyla dikkat çekiyor. DJ ekipmanlarıyla canlı enstrümanları buluşturan Innerzone Orchestra çalışması ve daha birçok yan proje Craig'in çok yönlülüğünün birer örneği. 20 yıldır elektronik müziğin mutfağında olan Craig'in LCD Soundsystem, Hot Chip, Tori Amos, Can ve Goldfrapp gibi gruplara yaptığı remiksler de onu sıra dışı ve vizyoner bir müzisyen kılıyor.
Carl Craig, Red Bull Music Academy Night kapsamında 13 Aralık'ta Indigo'da pikapların başına geçecek ve İstanbullulara bir techno house ziyafeti çekecek. Red Bull Music Academy Night'ta DJ setiyle gecenin açılışını RBMA mezunlarından Tufan Demir yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Techno Müziğin Sıra Dışı İsmi Carl Craig İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement