Tek İstekleri Engelli Kızları İçin Adaletin Yerini Bulması - Son Dakika
Genel

Tek İstekleri Engelli Kızları İçin Adaletin Yerini Bulması

Tek istekleri engelli kızları için adaletin yerini bulması Anne ve babanın şüpheli ölen engelli kızları için adalet istiyorlar Denizli'de şüpheli ölen engelli kızları 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlarDENİZLİ - Burdur'un Çavdır ilçesinde 2013 yılında kaçırılan ve kaçırıldıktan 12 gün...

23.05.2017 17:57

Tek istekleri engelli kızları için adaletin yerini bulması

Anne ve babanın şüpheli ölen engelli kızları için adalet istiyorlar

Denizli'de şüpheli ölen engelli kızları 4 yıldır hukuk mücadelesini veriyorlar

DENİZLİ - Burdur'un Çavdır ilçesinde 2013 yılında kaçırılan ve kaçırıldıktan 12 gün sonra şüpheli bir şekilde kazada ölen engelli kızın ailesi,4 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Denizli 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava 19 Eylül'e ertelendi.

Burdur'un Çavdır ilçesi otogarda temizli işçisi olan Şakir Bakan ve ailesi, 4 yıl önce kaçırıldıktan sonra pavyonlarda çalıştırıldığı ve şüpheli bir trafik kazasında öldüğü ileri sürülen engelli kızları, verdiği hukuk mücadelesi sürüyor. Çavdır ilçesinde engelli kız Emine Bakan, 21 Ekim 2013'te, babasının yanına gitmek üzere evden çıktı. Kendisinden bir daha haber alınmayan kızın ailesinin başvurusu üzerine arama kararı çıkartıldı. Genç kız evinden çıktıktan 12 gün sonra Denizli'nin Çivril ilçesine doğru giden bir otomobilde, kaza yaptı. 17 yaşındaki Emine Bakan, kazada hayatını kaybetti.

Kaza sonrası yapılan incelemede, aracın pavyon işletmeni Ercan Demirler'in kullandığı ve araçta tabanca mermilerin bulunduğu ortaya çıktı.

"Kaçıran kişi evleneceğim diye teslim etmiş"

Emine Bakan, Erhan T., tarafından kaçırıldığı, Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesindeki Burak A.'nın sahibi olduğu birahaneye bırakıldığı ileri sürüldü. Burak T., polise verdiği ifadede, Erhan T.'nin kızı bırakırken, "1-2 gün kalsın, evleneceğim" dediği belirtirken, Burak T.'nın kızı eşinin de olduğu evde sakladığı öne sürüldü. iddiaya göre, Emine Bakan, başka kadınların da çalıştığı birahanede birkaç gün çalıştırılmış ve sonrasında Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesindeki pavyona çalışması götürüldü. Birkaç gün burada çalıştırılan engelli kız Bakan, daha sonra Denizli'ye gönderildiği ve Çivril ilçesinde çalıştırıldığı, buradan da Baklan ilçesi Dağal Mahallesindeki bir pavyona götürülmek istendiği ileri sürüldü.

Yaşanan olaylardan sonra engelli kızın anne Ayşe ve baba Şakir Bakan kızlarına yapılanın hukuk önünde sorulması için mücadele veriyor.

Hayatlarını kızlarına yaşatılan ve ölümünden sorumlu kişilere hesap sorulması için adadıklarını söyleyen anne ve babanın ısrarları sonucu pavyon sahipleri Halil ve Yaşar G., hakkında dava açıldığını kaydetti.

Bakan ailesi kızları için, Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığına, Adalet Bakanlığına defalarca yazılar yazdı. Barolar Birliğine, insan hakları örgütlerine, Aile Bakanlığına profesörlere dilekçeler göndererek kızlarının ölümünden sorumlu kişilerin cezalandırılmasını istedi.

Bunun üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı aileye yardımcı olmak için bir avukatı görevlendirdi. Afyonkarahisar'ın Çavdır ilçesinde dava, hakimin kararıyla Denizli 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesine alındığı belirtildi.

"Dört senedir bir adım ilerleme yok"

Kızları için adalet istediklerini belirten baba Şakir Bakan "Biz her yerde ifademizi verdik, baştan beri biz bu kişilerden şikayetçiyiz. Bunların ne oldukları belli değil, 4 senedir bir adımda ileri gidilmiyor. Biz suçluların yakalanıp tutuklanmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz. Ben yandım başka babalar yanmasın" şeklinde konuştu.

"Dört yıldır göz yaşları içinde acı çekiyorum"

Göz yaşları içinde kızı için adalet istediğini dile getiren anne Ayşe Bakan ise, "4 senedir acı çekiyorum. Katillerin yakalanmasını istiyorum. 4 senedir kızımın fotoğrafıyla yatıp fotoğrafıyla kalkıyorum" diye konuştu.

"KADEM'in müdahil olma talebi ret edildi"

Öte yandan bugün görülen duruşmaya müdahil olmak için Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)'de avukat gönderdi. Görülen davada, KADEM'in müdahil olma talebi ret edildi.

KADEM adına müdahil olan avukat Hilal Can, duruşma öncesi bir basın açıklaması yaptı. Denizli Adliyesi önünde yapılan açıklamada Hilal Can, hayatını kaybeden kızın yüzde 50 oranında hafif düzeyde zeka geriliği olduğunu, yüzde 26 duyma sorunu ve yüzde 63 engellilik durumunun olduğunu söyledi. Avukat Can, "Yaşını henüz bitirmişken kaçırılıp pavyonlara satılan ve kuşkulu bir kazada yaşamını kaybeden Emine Bakan'ın 4 yıldır süren davasına müdahil olmak için buradayız" dedi.

Denizli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki dava 19 Eylül 2017 tarihine ertelendi.

Tek İstekleri Engelli Kızları İçin Adaletin Yerini Bulması
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Tek İstekleri Engelli Kızları İçin Adaletin Yerini Bulması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement