Tekirdağ'dan kısa kısa - Son Dakika
3. Sayfa

Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ\'dan kısa kısa

Tekirdağ genelinde sahte içkilerin üretim ve satışına yönelik kontroller devam ediyor.

09.11.2020 11:14  Güncelleme: 12:32

Tekirdağ genelinde sahte içkilerin üretim ve satışına yönelik kontroller devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, halk sağlığının korunması, sahte alkollü içkilerin üretim ve satışının bertaraf edilmesi amacıyla il genelinde içki denetimi yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan denetimler gıda kontrol görevlileri ve emniyet güçlerin işbirliğinde gerçekleştirildi.

Ekipler, alkollü içki üretim yerlerini, satış ve toplu tüketim yerlerini denetleyerek, şüpheli gördükleri işletmelerden numune aldı.

Numunelere gerekli analizlerin yapılması için Tekirdağ Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğüne gönderildi.

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi EBA destek ünitesi kurdu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bilgisayarı veya internete erişim imkanı bulunmayan, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının uzaktan eğitim hizmetinden yararlanabilmeleri için Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destek ünitesi kurdu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi ve manevi anlamda destek olan belediye, bu süreçte uzaktan eğitim alacak öğrencilerin kullanımına sunmak üzere ilk olarak Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinde EBA destek üniteleri kuruldu.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının hizmetine sunulan destek üniteleri ile eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, öğrencilerin daha iyi, sağlıklı ve güvenli koşullarda eğitim görmelerini sağlamanın en temel hedefleri olduğunu belirtti.

- Süleymanpaşa Belediyesini çalışmaları

Süleymanpaşa Belediyesi Ortacami Sokak'ta gerçekleştirdiği çalışma ile sokağı baştan sona yeniledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tüm zemini kaldırılan, zemin sıkılaştırma, asfalt kaplama, kaldırım düzenleme ve yol çizgileme çalışmaları yapılan sokak, üç gün gibi kısa bir sürede, şehre yakışır bir görünüme kavuşturuldu.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, şehrin sorunlu sokaklarından birini daha güvenli hale getirdiklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika 3. Sayfa Tekirdağ'dan kısa kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement