Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Hayrabolu Belediyesi tarafından "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında ağaç dikildi.

05.06.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayrabolu Belediyesi tarafından "Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında ağaç dikildi.

Gölet sahasında ağaç dikme etkinliğine katılan Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, daha yeşil bir çevre için ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Belediye olarak ağaç dikmeyi önemsediklerini ifade eden Altayoğlu, "5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında gölet alanımıza 200 adet çam ağacı diktik. Gelecek nesillere bırakabilecek en anlamlı ve en paha biçilmez hediye sağlıklı yaşayabilecekleri bir çevredir."dedi.

Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

-Hayrabolu TSO'dan 776 aileye gıda yardımı

Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından ilçede ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunuldu.

Hayrabolu TSO Başkanı Mehmet Başol, yaptığı açıklamada, oda olarak her yıl ramazan ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kanalıyla ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunduklarını söyledi.

Bu yıl 776 aileye gıda yardımı yaptıklarını ifade eden Başol, "TOBB kanalıyla Hayrabolu TSO olarak ramazan ayı dolayısıyla yardımlarımızın dağıtımına başladık. Bu yıl odamıza 776 paket gıda yardımı geldi. Muhtarlarımız vasıtasıyla gıda paketlerini ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Yardımlarımızı en son kişi kalana kadar ulaştırmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

İhtiyaç sahibi ailelerin sadece ramazan ayında değil tüm zamanlarda hatırlanması gerektiğini belirten Başol, Hayrabolu TSO'nun yapmış olduğu yardımların devam edeceğini kaydetti.

-Edirne gezisi

Hayrabolu Belediyesi ramazan ayı dolayısıyla Edirne'ye gezi düzenlendi.

Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayı dolayısıyla vatandaşların, Edirne'nin tarihi ve turistlik yerlerine gezmeleri için etkinlik düzenlediklerini bildirdi.

Etkinliğe katılanlara teşekkür eden Altayoğlu, her yıl düzenlenen Edirne gezisini geleneksel hale getirdiklerini ifade etti.

-Ramazan geleneği

Hayrabolu ilçesinde teravih namazı kılmaya gelen cemaate ücretsiz limonata ve vişne suyu ikramı yapılıyor.

Hayrabolu Ömer Efendi Cami Derneği Genel Sekreteri Zeynel Tanatmış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teravih namazı sonrası cemaate soğuk içecek ikram ettiklerini söyledi.

Cemaat arasında kardeşlik ve hoşgörü bağını kuvvetlendirmek istediklerini belirten Tanatmış, "Teravih namazına katılanlara soğuk içecek ikramı cemaat arasında güzel bir kaynaşmaya vesile oluyor. Ramazan aylarında yapmış olduğumuz bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. İkramlarımızı ramazan boyunca tüm camilerimizde devam ettireceğiz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tekirdağ'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement